X

A început a opta rundă de discuții la Geneva în privința Siriei sub egida ONU

Dificilele discuţii de la Geneva în privinţa Siriei au putut începe miercuri, odată cu sosirea delegaţiei guvernului de la Damasc, care şi-a întârziat venirea pentru a-şi manifesta nemulţumirea, scrie agerpres .

Regimul sirian, întărit prin victoriile militare înregistrate în luptele cu rebelii şi jihadiştii, a fost nemulţumit de faptul că opoziţia a cerut public, din nou, plecarea de la putere a preşedintelui Bashar al-Assad.

După două zile de tratative, Rusia, aliatul militar şi politic al Damascului, a convins guvernul să participe la această a opta sesiune de discuţii.

Emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, care a organizat deja fără succes precedentele şapte reuniuni, începând din 2016, a avut miercuri după-amiaza, la Palatul Naţiunilor din Geneva, prima sa întâlnire oficială cu şeful delegaţiei guvernamentale, ambasadorul sirian la ONU, Bashar al-Jaafari.

Citește și : Donald Trump, a distribuit pe Twitter înregistrări video antiislam postate iniţial de un lider de extremă-dreaptă britanic

El urmează să se întâlnească în cursul serii cu delegaţia opoziţiei, condusă de Nasr Hariri, cu care a mai discutat şi cu o zi înainte.

Staffan de Mistura a anunţat că discuţiile s-ar putea prelungi săptămâna viitoare “cu o întrerupere, probabil, în weekend”.

Tags: bashar al assaddamascgenevaONUrusiasiriaStaffan de Mistura
Categorii: DiasporaSinteze