X

A început săptămâna Modei de la New York

Creatorul de modă Tom Ford a prezentat în prima zi a Săptămânii Modei de la New York dedicată femeilor o colecţie remarcată prin imprimeuri animal-print sau metalizate, demne de anii ’80, în timp ce designerul Jeremy Scott a optat pentru o călătorie în viitor cu ţinutele sale futuriste, relatează vineri EFE.

Cei doi stilişti americani au fost joi marile vedete ale New York Fashion Week (NYFW), colecţiile lor fiind aşteptate cu mare interes, conform agerpres.

Tom Ford şi-a prezentat colecţia, ’80’s revival’, ilustrată de machiajul pronunţat al ochilor, bandanele care susţineau coafurile şi cerceii în cercuri mari ale top-modelelor sale. A predominat animal-printul leopard, în roşu, violet şi verde crud pentru costumele pantalon şi sahariene. Sau pentru rochiile foarte scurte col-roule, decoltate la spate, cu volane şi ciorapi animal-print în aceaşi nuanţă.

Citește și : Bruxelles : Plic suspect primit într-o clădire unde se află consulatul României

Nu au lipsit nici imprimeurile tip zebră, sau piele de şarpe combinate cu negru, o nuanţă predominantă a colecţiei sale, care a dat o notă de sobrietate unor ţinute, precum salopeta monocromă cu decolteu amplu în V strânsă pe talie cu o curea lată lucioasă.

Tonurile metalizate, argintiu sau auriu, au dat vioiciune puloverelor ajustate pe corp, o piesă cheie pentru Ford, şi purtate pe deasupra cu jachete ‘oversize’ cu mult volum, fie negre sau în jocuri de culori, sau din fire lungi, imitând blănurile.

Tom Ford a oferit deja o idee despre viitorul sezon toamnă-iarnă, la prezentarea de marţi a colecţiei sale masculine în clădirea istorică Park Avenue Armory. Printre celebrităţile care au asistat la show-ul de joi s-au numărat fiica lui Cindy Crawford, manechinul Kaia Gerber care a urcat şi ea pe podium, sau cântăreţul Zayn Malik, iubitul top-modelului Gigi Hadid care a defilat în schimb pentru Jeremy Scott.

Transformată într-o tânără a viitorului cu perucă fucsia, Hadid a fost prima care a defilat în ţinutele prezentate de Jeremy Scott, director de creaţie la casa Moschino şi care a propus pentru colecţia sa toamnă-iarnă modele avangardiste.

Materialele metalizate au căpătat la Scott reminiscenţe ale costumelor de astronaut, cu cizme depăşind genunchiul, legate cu şireturi galben fluorescent, sau rochii şi mantouri tip sac. Nu au existat culori terne: a fost o feerie de nuanţe neon roz, albastru, portocaliu şi galben, atât în combinaţii cât şi uni.

Printre elementele inovatoare propuse de stilist s-au remarcat “accesoriile bondage” care ferecau unele rochii, firele lungi imitând lâna, cristalele colorate care accesorizau unele rochii, foarte scurte, purtate cu ciorapi aproape opaci în culori ţipătoare.

S-au făcut remarcate deux-pieces-urile cu fustă lăsând o parte din bust la vedere, cămăşile cu mâneci lungi legate la brâu din voal transparent sau din jeans, fustele din PVC transparente în verde sau oranj şi jachetele voluminoase dintre care unele cu puf.

Printre invitaţii din primele rânduri s-au remarcat cântăreaţa de rap a momentului, Cardi B, care a purtat o ţinută Moschino la recitalul său în compania lui Bruno Mars de la recenta gală a premiilor Grammy.

Tags: colecţienew yorkNYFWTom Ford
Categorii: Știrile zilei