Incertitudinea persistă în Italia. La cinci zile după alegeri, nu se cunosc încă rezultatele definitive

Publicat:

La cinci zile după alegerile legislative desfăşurate pe 4 martie în Italia, raportul de forţe a fost deja stabilit, însă traducerea voturilor în număr de locuri în parlament nu este nici acum definitivă, din cauza unei legi electorale extrem de complicate, informează vineri AFP, potrivit agerpres.

După cum se explică pe site-ul Ministerului de Interne al Italiei, unele procese verbale de la birourile de vot au fost trimise direct la Curţile de Apel, care vor desemna câştigătorii, însă aceste rezultate sunt în continuare aşteptate.


Citeşte şi: Recompensă de 5 milioane de dolari pusă pe capul unui lider taliban

Coaliţia dreapta/extrema dreaptă a obţinut 37% din voturi pentru Camera Deputaţilor şi 37,49% pentru Senat, dintre care 17,37% pentru partidul Liga (extrema dreaptă) al lui Matteo Salvini şi 14,09% pentru Forza Italia (FI) al lui Silvio Berlusconi în camera inferioară şi 17,63% pentru Liga şi 13,43% pentru FI în camera superioară.

Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) a obţinut 32,68% din voturi pentru Camera Deputaţilor şi 32,22% pentru Senat.

Coaliţia de centru-stânga a obţinut 22,85% din voturi pentru Camera Deputaţilor, dintre care 18,72% pentru Partidul Democrat (PD), şi 22,99% pentru Senat, dintre care 19,12% pentru PD.

Citeşte şi: La un pahar de soju, Kim Jong-Un a glumit pe seama imaginii sale din presa internaţională

O consecinţă neprevăzută a legislaţiei electorale adoptate anul trecut în Italia şi experimentate pentru prima dată la 4 martie o constituie ‘un vid legislativ’ denunţat de M5S, care încetineşte de asemenea anunţarea definitivă şi oficială a rezultatelor.

În Sicilia, voturile obţinute de M5S îi oferă acesteia dreptul la 57 de locuri, împărţite între deputaţi şi senatori. Însă partidul nu a prezentat decât 53 de candidaţi în această regiune.

Unii dintre cei prezenţi pe listele pe baza reprezentării proporţionale erau astfel candidaţi în scrutinul pe bază majoritară, în care procedura limita la patru numele pe liste, fără a prevedea înlocuitori în cazul unei reuşite zdrobitoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.