Incertitudinile Brexitului îi determină pe britanici să opteze pentru destinaţii turistice din afara Uniunii Europene

Publicat:

Mai mulţi britanici optează pentru destinaţii turistice din afara Uniunii Europene, comparativ cu anii anteriori, din cauza incertitudinilor provocate de Brexit, potrivit companiei de turism Thomas Cook, relatează Euronews, scrie News.ro .

Amânarea repetată a Brexitului a descurajat călătorii să rezerve din timp vacanţele şi i-a determinat să caute destinaţii mai îndepărtate, potrivit unui raport al Thomas Cook.


Citește și : Bilanţul victimelor în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Indonezia se ridică la 29 de morți

”A fost clar că incertitudinile prelungite din jurul manierei şi data ieşirii din Uniunea Europeană i-a determinat pe mulţi să îşi amâne decizia privind locul şi momentul rezervării vacanţei”, se arată în raport.

Cu toate acestea, Spania a rămas cea mai populară destinaţie pentru cei 19 milioane de oameni care îşi rezervă anual vacanţele prin intermediul Thomas Cook.

Turcia şi Tunisia se află printre ţările care vor beneficia cel mai mult de această tendinţă către destinaţii non-UE, după o modificare a recomandării Ministerului de Externe britanic referitoare la nivelul de riscuri de securitate. În ultimii câţiva ani, atacurile teroriste din ambele ţări au dus la scăderea cererii de vacanţe.

Grecia a fost detronată de Turcia de pe poziţia de a doua cea mai populară destinaţie, în timp ce Tunisia este a şaptea cea mai populară destinaţie pentru această vară, faţă de locul zece anul trecut.

Marea Britanie ar fi urmat să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar termenul a fost amânat din cauza impasului din Parlament legat de termenii acordului negociat de premierul Theresa May cu Uniunea Europeană. Noul termen convenit cu Uniunea Europeană este 31 octombrie.

Citește și : Mii de persoane evacuate în apropiere de Montreal, după ce a cedat un dig

În pofida incertitudinilor, marea majoritate dintre 3.422 de turişti britanici intervievaţi de Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, au afirmat că este mai probabil să petreacă vacanţa în străinătate, comparativ cu anul trecut.

Un sfert au spus că o vacanţă în străinătate este o prioritate mai mare pe lista lor de cheltuieli faţă de anul trecut, numai 8% afirmând că este o prioritate mai mică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.