Închisoare pe viaţă pentru atacatorul islamist dintr-un tren Thalys în 2015

Publicat:

Un militant islamist care a deschis focul, în 2015, la bordul unui tren de mare viteză din nordul Europei, dar a fost apoi imobilizat de trei americani înainte de a reuşi să ucidă pe cineva, a fost condamnat joi la închisoare pe viaţă de un tribunal francez, informează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Cetăţeanul marocan Ayoub El Khazzani era puternic înarmat când a declanşat atacul, la puţin timp după ce trenul Thalys a trecut graniţa din Franţa în Belgia, pe 21 august 2015.


Citește și : Merkel îi bagă în ședință pe fondatorii BioNTech

Un tribunal din Paris l-a găsit vinovat pe inculpat de tentativă de omucidere cu intenţia de a comite un act de terorism.

Trei bărbaţi acuzaţi că l-au ajutat pe atacator şi pe cel care a comandat atacul, Abdelhamid Abaaoud, care a fost şi coordonatorul atentatelor din 13 noiembrie 2015 din Franţa, au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 7 şi 27 de ani de închisoare.

Atacul din trenul Thalys a fost dejucat de pasageri. Printre ei s-au aflat şi trei americani – dintre care doi erau în armată pe atunci – care au reuşit să-l imobilizeze şi să-l dezarmeze pe Khazzani.

Regizorul american Clint Eastwood a realizat şi un film bazat pe aceste evenimente cu titlul “The 15:17 to Paris”.

Citește și : Italienii vor fi vaccinați în masă imediat după Crăciun

Franţa se afla încă atunci sub şocul atacurilor islamiste de la Paris din urmă cu şapte luni, de la redacţia revistei satirice Charlie Hebdo şi dintr-un supermarket evreiesc.

Cei trei atacatori au fost ucişi de poliţie, dar 14 complici de-ai lor au fost condamnaţi miercuri, într-un proces separat, pentru infracţiuni de la finanţarea terorismului şi până la apartenenţa la un grup infracţional.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.