Închisoare pe viaţă pentru poliţistul care a violat-o şi ucis-o pe Sarah Everard

Publicat:

Un poliţist de 48 de ani a fost condamnat joi de justiţia britanică la închisoare pe viaţă pentru că a violat-o şi ucis-o în luna martie pe londoneza Sarah Everard, pe care a încătuşat-o înainte de a o răpi, un caz care a provocat un val de emoţie în Regatul Unit, relatează AFP, potrivit agerpres.

Anunţând pedeapsa pentru Wayne Couzens la tribunalul penal Old Bailey din Londra, judecătorul Adrian Fulford a subliniat că crima s-a produs în “circumstanţe extrem de brutale” şi că victima a fost o persoană “complet ireproşabilă”.


Citeşte şi: 100 de morţi într-o revoltă din închisoare! Preşedintele ţării declară ‘situaţie excepţională’ – Black News

Decesul lui Sarah Everard, de 33 de ani, răpită când se întorcea pe jos acasă de la o cină la nişte prieteni şi apoi găsită moartă, strangulată şi cu corpul ars, o săptămână mai târziu, într-o pădure, a provocat un val de emoţie în ţară.

Mii de femei şi-au mărturisit pe reţelele sociale sentimentul de insecuritate, făcând apel la responsabilii politici să acţioneze împotriva violenţelor care le vizează.

Judecătorul a declarat că Wayne Couzens, un bărbat căsătorit şi tată a doi copii, a plecat “să vâneze o femeie singură pentru a o răpi şi viola” şi că trebuie să-şi fi dat seama că “s-ar putea să fie necesar să o ucidă”.

Pedeapsa dictată în cazul acestui poliţist – numită “whole life order” – este cea mai severă prevăzută în sistemul justiţiei penale britanice, fiind menită să-i pedepsească pe cei care comit crimele cele mai grave.

O persoană condamnată la o astfel de pedeapsă nu poate depune cereri de eliberare condiţionată, cu excepţia cazului în care există motive umanitare excepţionale pentru a le justifica.

Citeşte şi: Polonia cumpără mai multe elicoptere americane – Black News

Judecătorul a mai spus că poliţistul a încercat “să minimalizeze responsabilitatea sa reală” când a fost interogat de poliţie.

După ce le-a spus poliţiştilor că a predat-o pe Sarah Everard, în viaţă, unui număr de trei bărbaţi din Europa de Est, Wayne Couzens şi-a recunoscut vina şi a pledat vinovat la acuzaţiile de răpire, viol şi crimă.

Avocatul lui Couzens, Jim Sturman, a explicat joi că clientul său “nu încearcă să găsească scuze pentru ce a făcut şi că este plin de ură de sine şi de ruşine”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.