Închisoare pe viață pentru un american care a împușcat mortal două persoane de culoare

Publicat:

Un american a fost condamnat joi la închisoare pe viaţă de un tribunal federal pentru că a ucis doi clienţi de culoare într-un magazin din Kentucky şi a tras cu arma în al treilea din motive rasiste, informează France Presse, potrivit agerpres.

Gregory Bush, în vârstă de 53 de ani, şi-a recunoscut vinovăţia şi, prin urmare, nu a fost judecat.


Vezi și: Imagini APOCALIPTICE din Cehia! O TORNADĂ a distrus un sat întreg (VIDEO)!

El ”a fost condamnat pentru atacul său atroce şi rasist asupra a trei persoane de culoare, pe care le-a vizat din cauza culorii pielii lor”, a declarat Kristen Clarke, un înalt responsabil pentru drepturile civile din cadrul Departamentului de Justiţie.

”Actele de violenţă rasistă nu pot fi tolerate astăzi în ţara noastră”, a adăugat ea într-un comunicat.

Pe 24 octombrie 2018, Gregory Bush a intrat înarmat într-un magazin alimentar din Jeffersontown, suburbie a oraşului Louisville. Pe culoarele magazinului, l-a urmărit pe Maurice Stallard, un bărbat de culoare de 69 de ani pe care nu-l cunoştea şi l-a împuşcat în cap.

Citește și: Pacienții de covid își recapătă mirosul în termen de opt luni

Apoi a ieşit din magazin şi, în parcare, a împuşcat-o pe Vickie Lee Jones, o femeie de culoare în vârstă de 67 de ani, pe care nu o cunoştea. El a îndreptat apoi arma spre un bărbat de culoare, dar şi acesta era înarmat şi a tras primul.

De asemenea, Gregory Bush a fost confruntat de un bărbat alb, de asemenea înarmat, care i-a spus: “Nu trage şi nu voi trage: albii nu-i împuşcă pe albi”.

A fost nevoie de câteva săptămâni până când instanţele l-au acuzat de motive rasiste, ceea ce a provocat resentimente în oraş.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.