Închisoare pe viaţă pentru un localnic din Kramatorsk care a ghidat un atac rusesc asupra unui restaurant

Publicat:

Închisoare pe viaţă pentru un localnic din Kramatorsk care a ghidat un atac rusesc asupra unui restaurant

Un localnic din oraşul ucrainean Kramatorsk a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a transmis Rusiei informaţii care au ghidat în iunie anul trecut un atac rusesc cu rachete asupra unui restaurant din acest oraş, ‘Ria Pizza’, o pizzerie foarte frecventată şi apreciată de militari, relatează joi AFP.

“Un locuitor a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a ghidat atacul cu rachetă al ocupanţilor asupra unei pizzerii la Kramatorsk”, a anunţat Parchetul ucrainean într-un comunicat. Bărbatul condamnat, a cărui identitate nu este precizată, a fost “recrutat” de Rusia şi găsit vinovat pentru “înaltă trădare”, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Misiunea acestuia a constat în confirmarea “prezenţei militarilor ucraineni” în restaurant. În acest scop, el a “înregistrat două filmări pe care le-a trimis imediat interlocutorului” pe aplicaţia de mesagerie Telegram, explică Parchetul ucrainean.

Potrivit Kievului, atacul de la Kramatorsk din 27 iunie 2023 s-a soldat cu 13 morţi, dintre care patru copii şi scriitoarea ucraineană Victoria Amelina, şi 64 de răniţi.

Presa ucraineană a evocat atunci şi prezenţa unor instructori militari străini în acest oraş, care se află aproape de linia frontului din estul Ucrainei şi este un important centru logistic al armatei ucrainene.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Printre răniţi s-au numărat şi trei personalităţi columbiene, scriitorul Hector Abad, politicianul Sergio Jaramillo şi jurnalista Catalina Gomez, corespondenta în Ucraina a cotidianului El Tiempo, care luau acolo masa împreună cu Victoria Amelina.

Potrivit Moscovei, în respectiva pizzerie s-ar fi aflat un “punct de desfăşurare temporară al Brigăzii 56 de infanterie mecanizată a armatei ucrainene”, iar în urma atacului ar fi fost ucişi “doi generali care participau la o reuniune, până la 50 de ofiţeri şi până la 20 de mercenari străini şi consilieri militari”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pearl Jam anulează mai multe date din turneu din cauza problemelor de sănătate

Pearl Jam anulează mai multe date din turneu din cauza problemelor de sănătate Trupa rock Pearl Jam a anulat mai multe date din turneul european...

Richard Gere face trecerea la televiziune şi se alătură serialului ‘The Agency’

Richard Gere face trecerea la televiziune şi se alătură serialului 'The Agency' Actorul american Richard Gere se va alătura distribuţiei serialului "The Agency", produs de...

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex Modificările legislative care le permit persoanelor homosexuale să înregistreze parteneriate civile destinate cuplurilor de acelaşi sex...

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu Design Museum din Londra va organiza începând de vineri o expoziţie Barbie,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.