Închisoare pe viaţă pentru un refugiat sirian în Germania

Publicat:

Un refugiat sirian în vârstă de 21 de ani a fost condamnat vineri la închisoare pe viaţă de un tribunal german pentru atacul comis împotriva a doi turişti pe o stradă din Dresda, în octombrie trecut, având ca mobil extremismul islamist, informează dpa, potrivit agerpres.

Un bărbat de 55 de ani a decedat în urma atacului, iar partenera sa a supravieţuit. Cei doi veniseră din landul Renania de Nord – Westfalia să viziteze Dresda, atunci când au fost atacaţi din spate.


Citeşte şi: Mii de cehi cer în stradă independenţa justiţiei – Black News

Acuzarea a cerut cea mai aspră pedeapsă prevăzută de lege, având în vedere absenţa circumstanţelor atenuante.

Curtea a dat curs acestei cereri şi a decis că inculpatul Abdullah A. va executa 15 ani de detenţie fără posibilitate de eliberare condiţionată.

După ce a intrat în Germania ca minor în 2015, Abdullah A. a primit o pedeapsă din partea unui tribunal pentru minori în 2018 pentru diseminare de propagandă în favoarea Statului Islamic. În timp ce se afla în închisoare, el a atacat gardieni, primind o pedeapsă suplimentară.

Citeşte şi: Hamas revendică VICTORIA în confruntarea armată cu Israelul – Black News

El a fost eliberat sub condiţii stricte la sfârşitul lui septembrie 2020, cu doar cinci zile înainte de a comite atacul asupra celor doi turişti.

După ce iniţial a reuşit să fugă, a fost depistat după aproape trei săptămâni cu ajutorul probelor ADN. În momentul arestării avea asupra sa un cuţit. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini Italia a simplificat condiţiile de intrare în ţară şi a redus obstacolele birocratice pentru muncitorii străini, în...

Zeci de paramedici şi pompieri ucişi în Liban în bombardamentele israeliene din ultimele zile

Zeci de paramedici şi pompieri ucişi în Liban în bombardamentele israeliene din ultimele zile Peste 40 de paramedici şi pompieri au fost ucişi în...

Străinii fug din Liban pe măsură ce ofensiva israeliană se intensifică

Străinii fug din Liban pe măsură ce ofensiva israeliană se intensifică Cetăţenii străini din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu - inclusiv români - au început...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.