X

‘ÎNCHISOAREA’ plutitoare! Numărul cazurilor de coronavirus S-A TRIPLAT pe vasul de croazieră reţinut într-un port nipon

Alte 41 de persoane aflate pe un vas de croazieră aflat în carantină în Japonia au fost testate pozitiv cu coronavirus, vineri, crescând numărul total de cazuri confirmate la 61, iar mii de pasageri sunt izolaţi la cabine în timp ce testele continuă, potrivit Reuters, transmite şi mediafax.

Ministrul Sănătății, Katsunobu Kato, a declarat într-o conferință de presă că 21 dintre cei 41 de oameni recent diagnosticaţi cu virusul ucigaş sunt cetăţeni japonezi. De asemnea, acesta a afirmat că vor mai fi efectuate teste dacă alţi pasageri de la bordul navei vor mai prezenta simptome.

Citeşte şi: SUA l-au lichidat pe liderul Al-Qaida în Peninsula Arabică

Cele 61 de cazuri confirmate până acum au provenit dintr-un număr de 273 de persoane care au fost testate fie pentru că prezentau simptome, fie au intrat în contact direct cu cei infectaţi, potrivit ministerului sănătății. Anterior, fuseseră confirmate cel puţin 20 de cazuri de infectare cu noul virus.

Oficialii niponi au început marți să testeze peste 3.700 de persoane care se aflau la bordul unei nave de croazieră în carantină în apropierea portului Yokohama, după ce un pasager al vasului a fost depistat cu coronavirus.

Citeşte şi: În timpul bombardamentelor israeliene, antiaeriana siriană a evitat în ultima secundă doborârea unui avion de pasageri

Ministerul Afacerilor Externe de la București a anunțat joi că 17 cetățeni români se află la bordul navei de croazieră aflată în carantină în Japonia. Dintre aceștia, doi sunt turiști, iar ceilalți 15 sunt membri ai echipajului navei.

Ministerul de Externe informează, într-un comunicat de presă emis vineri, preluat şi de mediafax, că cei 17 români de la bordul navei de croazieră aflată în carantină în portul din Yokohama nu au coronavirus. Potrivit MAE, starea de sănătate a cetățenilor români aflați la bord este bună.

“În continuarea informațiilor cu privire la situația celor 17 cetățeni români prezenți la bordul navei de croazieră aflată în carantină în portul din Yokohama, MAE face următoarele precizări: Potrivit informațiilor obținute de către Ambasada României la Tokyo, până la acest moment nu au fost identificați cetățeni români printre cele 61 de persoane ale căror rezultate medicale să fi confirmat prezența coronavirusului, iar starea de sănătate a cetățenilor români aflați la bord este bună”, arată mesajul Ministerului Afacerilor Externe.

Tags: coronavirusJaponiaKatsunobu Katovas de croazierăYokohama
Categorii: Știrile zilei