Închisoarea unde a fost dus Navalnîi a făcut parte din Gulag

Publicat:

Închisoarea unde a fost dus Navalnîi a făcut parte din Gulag

Închisoarea „Lupul polar”, unde a fost dus opozantul rus Alexei Navalnîi”, a făcut parte din Gulag și este situată dincolo de Cercul Polar, transmite digi24 cu referire la Reuters.

Citește și: Cine „fură” și cine „aiurește”? Scandal ca între autorități


Penitenciarul este considerat unul dintre cele mai dure din Rusia. A fost înființat în anii 1960 ca parte a sistemului Gulag de lagăre de muncă forțată. Iarna, temperaturile ajung frecvent la minus 30 Celsius.

Navalnîi a ajuns acolo acum aproximativ o săptămână, după o călătorie de 20 de zile. Când autoritățile ruse l-au mutat și  nu au anunțat despre acest lucru.

Navalnîi dispăruse, pur și simplu și aliații săi nu au putut lua legătura cu el decât după 3 săptămâni.

Dispariția sa, care a survenit la doar câteva zile după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat că va candida în 2024, a stârnit îngrijorări pentru bunăstarea și siguranța lui.

Liderul opoziției ruse a fost condamnat la 19 ani de închisoare în august după ce a fost găsit vinovat de crearea unei comunități extremiste, finanțarea activităților extremiste și numeroase alte infracțiuni.

El ispășește deja pedepse de 11 ani și jumătate într-o unitate de maximă securitate pentru fraudă și alte acuzații pe care le neagă.

Susținătorii lui Navalnîi susțin că arestarea și încarcerarea lui sunt o încercare motivată politic de a înăbuși criticile sale la adresa președintelui rus Vladimir Putin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 8 august în Istorie

Evenimentele Zilei de 8 august în Istorie 8 august este a 220-a zi a calendarului gregorian și a 221-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 8 august 2024

Horoscop 8 august 2024 Nativii din zodia Taur îşi stabilesc clar obiectivele, în timp ce Gemenii evită persoanele toxice, potrivit stiripesurse. Horoscop 8 august 2024...

Casă de pompe funebre, amendată cu 950 de milioane de dolari din cauza unor cadavre în descompunere

Casă de pompe funebre, amendată cu 950 de milioane de dolari din cauza unor cadavre în descompunere O casă de pompe funebre a fost amendată...

Elon Musk va închide biroul X din San Francisco

Elon Musk va închide biroul X din San Francisco Elon Musk anunță că se va închide biroul emblematic din San Francisco al X. „Nu există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.