Închisorile franceze sunt BLOCATE de protestele gardienilor

Publicat:

Zeci de penitenciare din Franţa erau blocate luni din nou la apelul sindicatelor, înaintea unei întâlniri prevăzute cu ministrul justiţiei, Nicole Belloubet, pentru reluarea discuţiilor privind revendicările salariale şi de asigurare a securităţii gardienilor, relatează AFP, potrivit agerpres.

Luni dimineaţă, ‘115 instituţii penitenciare erau blocate în Franţa’, din totalul de 188, a declarat pentru AFP secretarul general al sindicatului FO, Emmanuel Baudin.


Citeşte şi: Serghei Lavrov denunţă o RUSOFOBIE occidentală mai mare decât în perioada Războiului Rece

La Fleury-Mérogis, cea mai mare închisoare din Europa, în regiunea pariziană, în jur de 150 de gardieni s-au adunat puţin după ora 06:00 GMT şi au blocat accesul în penitenciar, cu baricade ridicate din cauciucuri şi paleţi.

Ministrul justiţiei, Nicole Belloubet, a anunţat în cursul nopţii că va primi luni organizaţiile sindicale după respingerea propunerilor guvernului, şi a făcut apel ‘la responsabilitatea fiecăruia’.

Duminică seara, încă un deţinut a agresat câţiva gardieni, la Longuenesse (nord), rănindu-i la braţe cu un picior de la o masă din fier.

Aceste agresiuni repetate alimentează furia gardienilor, nemulţumiţi că profesia lor a devenit periculoasă, prost plătită şi desconsiderată.

Citeşte şi: Trei oameni au murit într-o explozie produsă în Thailanda

Protestele gardienilor au fost declanşate după agresarea supraveghetorilor de către un deţinut jihadist la Vendin-le-Vieil (nord), la 11 ianuarie.

‘Personalul este obosit şi furios. Mişcarea va fi dură luni şi nu se va opri dacă guvernul nu propune decât jumătăţi de măsură’, a prevenit duminică secretarul general al CGT-Penitentiaire, Christopher Dorangeville.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.