X

Incident armat la Utrecht: Serviciile speciale turce adună informaţii (Erdogan)

Serviciile de informaţii turce vor aduna informaţii despre atacul armat comis luni în Olanda şi al cărui autor prezumat este născut în Turcia, a declarat preşedintele Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP, scrie Agerpres.

“Serviciile noastre de informaţii sunt pe cale să analizeze toate acestea. Şeful serviciilor speciale mi-a spus că adună informaţii şi că apoi mi le va aduce la cunoştinţă. Aştept”, a declarat Erdogan în cadrul unui interviu pentru canalul turc de televiziune Ulke TV.

Citește și : Suspectul în incidentul armat din Utrecht a fost arestat, anunţă poliţia

“Unii spun că este o dispută familială, alţii că este un act terorist”, a adăugat el.

Cel puţin trei persoane au fost ucise luni la Utrecht, în Olanda, după ce un bărbat a deschis focul în mai multe locuri, printre care şi un tramvai, potrivit autorităţilor olandeze.

Potrivit media turce, principalul suspect Gokmen Tanis, este născut la Yozgat, în centrul Turciei. El a fost arestat în cursul serii.

Autorităţile din Olanda au evocat pista “teroristă”, precizând în cursul serii că motivul atacului nu este clar.

Citește și : Moscova recunoaște schimbarea denumirii fostului stat iugoslav Macedonia în Macedonia de Nord

Însă agenţia de presă de stat turcă Anadolu, citând “apropiaţi” ai atacatorului prezumat, evocă o posibilă “dispută familială”.

Într-un comunicat publicat luni seară, Ministerul turc de Externe “a condamnat cu fermitate atacul (…) indiferent cine ar fi autorul şi care ar fi motivaţiile sale”.

Tags: autorolandaRecep Tayyip Erdogant Gokmen TanisturciaYozgat
Categorii: Diaspora