Incident grav la Paris (FOTO/VIDEO): A INTRAT cu mașina în doi polițiști!

Publicat:

Un automobilist a lovit luni în mod deliberat doi poliţişti pe motocicletă într-o suburbie a Parisului invocând “situaţia” din Palestina, conform primelor declaraţii de după arestarea sa, informează AFP, potrivit agerpres.

În maşina sa, anchetatorii au găsit un cuţit şi o “scrisoare care explică gestul său”, a declarat Parchetul din Nanterre, fără a oferi detalii suplimentare. Parchetul Naţional Antiterorist (Pnat) era luni seara în faza de cercetare pentru a stabili dacă va urma să ancheteze cazul.


Citește și: Mareşalul Khalifa Haftar respinge acordul mediat de ONU: ‘Am mandatul poporului libian!’

Cei doi poliţişti staţionari efectuau un control rutier în Colombes, în apropiere de Paris, când un BMW negru care rula din direcţia opusă s-a deplasat spre stânga pentru a intra în ei, conform informaţiilor oferite de Parchet.

Unul dintre poliţişti a fost rănit grav în cap, iar celălalt a suferit răni la picioare şi bazin. Ambii au fost spitalizaţi şi, conform evaluărilor medicale, viaţa lor nu este în pericol.

Arestat imediat, şoferul BMW-ului, un francez de 29 de ani care locuieşte în Colombes, a declarat că gestul său a fost unul “voluntar”, potrivit unor surse apropiate dosarului.

Citește și: Curtea Supremă a Braziliei dă undă verde pentru anchetarea lui Jair Bolsonaro

Una din aceste surse a indicat că tânărul a mai spus că a “intrat în poliţişti în semn de represalii pentru situaţia din Palestina”.

Suspectul nu are antecedente penale recente şi nu era cunoscut serviciilor de informaţii. Bărbatul era cunoscut doar pentru infracţiuni de drept comun mai vechi. De asemenea, în 2014 el a făcut obiectul unei reamintiri a obligaţiilor legale pentru un incident de sfidare a legii.

Acest incident survine în contextul tensiunilor recente care au implicat poliţia franceză, generate de măsurile de carantină impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei COVID-19, precum şi al ameninţărilor constante cu atacuri de tip jihadist sub care Franţa trăieşte din 2015. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.