Incident la sosirea soţilor Netanyahu la Kiev – VIDEO

Publicat:

Sara Netanyahu, soţia premierului israelian Benjamin Netanyahu, a aruncat bucăţica de pâine din colacul cu care au fost întâmpinaţi ea şi soţul ei la sosirea pe aeroportul din Kiev, chiar în faţa celor care au primit cuplul israelian, informează luni publicaţia Ukrainska Pravda, scrie agerpres.

Soţii Netanyahu au început luni o vizită de o zi în Ucraina, sosind încă de duminică seara la Kiev. Ei au fost întâmpinaţi, conform obiceiului, cu pâine şi sare.


Premierul israelian a gustat o bucăţică din colac şi i-a întins o feliuţă şi soţiei sale, care însă – în văzul tuturor – a aruncat pâinea.

Citește și : Consecinţele unui Brexit fără acord, detaliate în documentele guvernului britanic scurse către presă

Incidentul nu a avut însă, se pare, repercusiuni asupra vizitei la Kiev a premierului Benjamin Netanyahu, care s-a pronunţat pentru strângerea legăturilor între statul israelian şi Ucraina.

Potrivit analiştilor, această vizită, prima a unui prim-ministru israelian în Ucraina după 1999, are o importanţă strategică pentru Benjamin Netanyahu înaintea alegerilor parlamentare din 17 septembrie, în condiţiile în care numeroşi cetăţeni israelieni provin din Ucraina.

‘Putem cuceri viitorul separat, dar o putem face mai bine împreună’, a declarat Netanyahu în cursul întrevederii cu noul preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit AFP.

Şeful guvernului israelian l-a felicitat personal cu această ocazie pe Zelenski pentru alegerea în funcţia de preşedinte în luna martie şi l-a invitat într-o vizită în Israel.

Preşedintele ucrainean, a cărui ţară este afectată de cinci ani de un conflict cu rebelii separatişti proruşi, a spus că Ucraina ‘poate să înveţe de la Israel, în special, în domeniile securităţii şi apărării’.

Cei doi s-au recules apoi la memorialul Babi Iar din Kiev, locul celui mai important masacru prin împuşcare produs în perioada Holocaustului. Peste 33.00 de evrei ucraineni au fost executaţi aici în aprilie 1941.

Citește și : Coaliţia condusă de Merkel şi-a îndeplinit trei din cinci promisiuni (studiu)

Înainte de Holocaust, evreii constituiau o mare parte a populaţiei ucrainene. Volodimir Zelenski este el însuşi evreu, aşa cum este şi premierul său, Volodimir Groisman, deşi a spus că el consideră religia o chestiune privată.

Peste 1 milion de persoane provenite din Ucraina s-au instalat în Israel după căderea Cortinei de Fier, acestea înclinând în general să voteze pentru partidul rusofon şi naţionalist Israel Beiteinu, condus de Avigdor Lieberman, originar din Republica Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.