Incident maritim între nave militare din SUA şi China în Marea Chinei de Sud

Publicat:

Două nave militare din Statele Unite şi China au fost aproape de o coliziune în Marea Chinei de Sud, iar cele două ţări se acuză reciproc de manevre periculoase, pe fondul tensiunilor din această regiune, potrivit Mediafax.

Incidentul a avut loc în apropierea Insulelor Spratly, disputate de China cu Taiwan, Malaysia, Filipine şi Vietnam.


Citește și : Cel puţin 44 de morţi în confruntări interetnice în vestul Etiopiei

Echipajul distrugătorului chinez Luyang a somat nava militară americană USS Decatur să părăsească zona, informează cotidianul Der Spiegel.

Cele două nave s-au apropiat la doar circa 40 de metri, coliziunea fiind evitată în ultimul moment de nava Decatur.

“Distrugătorul Luyang, aparţinând Chinei, s-a apropiat de nava americană USS Decatur printr-o manevră nesigură şi lipsită de profesionalism, în apropierea Recifului Gaven din Marea Chinei de Sud”, a declarat căpitanul Charles Brown, purtătorul de cuvânt al Flotei militare a SUA din Pacific, informează CNN. “Nava militară chineză a efectuat o serie de manevre din ce în ce mai agresive, somând distrugătorul Decatur să părăsească zona. Forţele noastre vor continua să efectueze operaţiuni oriunde permite legislaţia internaţională”, a precizat oficialul american.

Citește și : Jean-Claude Juncker: „Cei care se gândesc la o ieşire fără acord privind Brexit nu sunt conştienţi de dificultăţi”

Washingtonul nu recunoaşte suveranitatea Beijingului asupra unor zone disputate din Marea Chinei de Sud, astfel că Forţele navale americane trimit ambarcaţiuni militare pentru a apăra principiul libertăţii de navigaţie.

Administraţia de la Beijing a denunţat “operaţiunea provocatoare” a navei militare americane. “Distrugătorul SUA a pătruns într-o zonă în care suveranitatea chineză este incontestabilă”, a transmis Hua Chunying, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O mostră de sol de pe Lună, în centrul atenţiei la o expoziţie din Bangkok

O mostră de sol de pe Lună, în centrul atenţiei la o expoziţie din Bangkok O mostră de sol de pe Lună s-a aflat în...

Lady Gaga a difuzat fragmente din două piese noi ale sale pe străzile din Paris

Lady Gaga a difuzat fragmente din două piese noi ale sale pe străzile din Paris Lady Gaga a ieşit pe străzile Parisului pentru a le...

Tom Cruise, numit Chevalier des Arts et des Lettres în Franţa. Actorul va fi una dintre vedetele ceremoniei de închidere a JO

Tom Cruise, numit Chevalier des Arts et des Lettres în Franţa. Actorul va fi una dintre vedetele ceremoniei de închidere a JO Actorul american Tom...

Putin avertizează SUA să nu trimită arme nucleare în Germania: ‘Rachetele vor lovi Occidentul în 10 minute’

Putin avertizează SUA să nu trimită arme nucleare în Germania: 'Rachetele vor lovi Occidentul în 10 minute' Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat Statele Unite...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.