UPDATE: Incident periculos în Golful Oman: O navă de război iraniană a fost lovită de o rachetă!

Publicat:

UPDATE: Armata iraniană a anunţat luni, într-un comunicat, că 19 persoane au fost ucise şi 15 rănite când o navă de război iraniană a fost lovită accidental de o rachetă în timpul unui exerciţiu naval duminică în Golful Oman informează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

“Duminică după-amiază, în timpul unui exerciţiu efectuat de nave ale marinei în largul (oraşelor) Jask şi Chabahar (sud-est), nava de sprijin Konarak a avut un accident”, conform textului publicat pe site-ul armatei, indicând un bilanţ de 19 morţi şi 15 răniţi.


Conform agenţiilor de ştiri iraniene Fars şi Tasnim, incidentul a implicat nava de sprijin Konarak lansatoare de rachete, de fabricaţie internă, şi fregata Jamaran din clasa Moudge. Aceasta din urmă a tras accidental cu o rachetă în Konarak.

Ştire iniţială: O navă de război iraniană a fost lovită accidental de o rachetă în timpul unui exerciţiu naval în Golful Oman, provocând un mort şi câţiva răniţi, a informat luni televiziunea de stat iraniană, conform Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

“Incidentul a avut loc în perimetrul portului sudic iranian Jask în Golful Oman, duminică, în timpul unui exerciţiu al Forţelor Navale iraniene. Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte câteva rănite”, a informat postul de televiziune.

Citește și: CUTREMUR în Roma! Locuitorii Cetăţii Eterne au fost treziţi de unda telurică!

Agenţia de ştiri semi-oficială Fars a relatat că incidentul a implicat nava de sprijin Konarak, o navă de război lansatoare de rachete, de fabricaţie internă, care s-a alăturat flotei navale în 2018.

Agenţia de ştiri semi-oficială Tasnim a scris că o altă navă a lansat accidental o rachetă în Konarak în timpul unui exerciţiu de tragere real. “Fregata Jamaran din clasa Moudge a tras accidental cu o rachetă în Konarak”, a susţinut Tasnim.

Citeşte şi: Ambasadorul maltez în Finlanda o compară Angela Merkel cu Hitler

“Circumstanţele incidentului sunt în prezent în cursul unor examinări tehnice”, a transmis şi agenţia de presă a studenţilor din Iran, ISNA.

Golful Oman este o cale navigabilă deosebit de sensibilă care face legătura cu Strâmtoarea Ormuz, tranzitată de aproximativ o cincime din transporturile petroliere ale lumii şi care la rândul ei asigură accesul în Golf. Forţele armate din Iran organizează cu regularitate exerciţii în regiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO/VIDEO// Incendiu la o tabără pentru copii din stânga Nistrului. Sute de persoane au fost evacuate

FOTO/VIDEO// Incendiu la o tabără pentru copii din stânga Nistrului. Sute de persoane au fost evacuate Incendiu la o tabără de copii din stânga Nistrului. Citește...

VIDEO// Furtuna a ajuns în nordul Moldovei. Satul Moșani este măturat de rafale

VIDEO// Furtuna a ajuns în nordul Moldovei. Satul Moșani este măturat de rafale O furtună puternică a măturat, în această după-amiază satul Moșani din raionul...

Absolvenții Academiei „Ștefan cel Mare” se alătură Poliției de Frontieră

Absolvenții Academiei „Ștefan cel Mare” se alătură Poliției de Frontieră Cei 14 absolvenți specializați în securitatea frontierei și-au primit, astăzi,  diplomele. Citește și: Atenție! Vin alte...

Agricultorii care au suferit pagube din cauza secetei, pot solicita Avizul de atestare a impedimentului de neexecutare a obligațiilor

Agricultorii care au suferit pagube din cauza secetei, pot solicita Avizul de atestare a impedimentului de neexecutare a obligațiilor Agricultorii care au suferit pagube din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.