X

Incident șocant la Kiev: Mitropolitul Clement al Bisericii Ortodoxe a Ucrainei

Incident șocant la Kiev: Mitropolitul Clement al Bisericii Ortodoxe a Ucrainei

Trei indivizi necunoscuți au atacat un mitropolit al Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, care este și militar în cadrul Forțelor Armate Ucrainene, în apropierea Catedralei Mihailovski din Kiev, în noaptea trecută. Autoritățile cercetează circumstanțele incidentului. Mitropolitul atacat este Clement, care slujește ca Mitropolit al Crimeii și Simferopolului, potrivit Suspline Crimeea. Informația a fost confirmată de Andrii Șciakun, un reprezentant al Eparhiei Crimeii a Bisericii Ortodoxe a Ucrainei.
Jurnalistul ucrainean, Andrii Țaplienko a scris pe Telegram că Mitropolitul Clement a ajuns în Kiev la invitația Platformei Crimeea. În jurul orei 23:00, acesta se îndrepta spre Mănăstirea Mihailovski, unde locuiește. Trei persoane l-au oprit lângă mănăstire și au început să-l lovească.
Clement a afirmat că unul dintre atacatori a spus: „Vladico, binecuvântați!”, moment în care s-a oprit. Jurnalistul a menționat că Mitropolitul Clement consideră că atacul a fost planificat, având în vedere că s-a produs într-o zonă unde nu există camere de supraveghere.
Tags: Bisericii OrtodoxekievMitropolitul ClementUcrainei
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei