X

Incidente la comemorarea morţii lui George Floyd

Reprezentanții Poliţiei din Minneapolis a declarat că a răspuns marţi la sesizări privind focuri de foc trase lângă intersecţia în care George Floyd a murit cu exact un an în urmă. O persoană a fost împuşcată, dar răna nu îi pune viaţa în pericol, potrivit mediafax.

Ofiţerii au răspuns la mai multe sesizări care vorbeau de focuri de armă şi o maşină care a fugit.

Citește și : 3,5 milioane de oameni au fost răpuşi de COVID-19

Incidentul a avut loc în imediata apropriere a ceea ce a devenit cunoscut sub numele de „piaţa George Floyd”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Poliţie din Minneapolis, John Elder, într-un comunicat.

„Informaţiile primite semnalau că un vehicul suspect a fost văzut ultima oară părăsind zona cu o viteză mare”, a spus Elder.

La scurt timp, o persoană s-a prezentat la un spital din apropiere, cu o plagă împuşcată, care părea să nu îi pună viaţa în pericol, a spus Elder. Persoana a fost apoi transportată la Centrul Medical Judeţean Hennepin pentru tratament, a adăugat Elder.

Anterior, Associated Press a raportat că până la 30 de focuri de armă s-au auzit lângă intersecţia în care a murit Floyd.

Citește și : 25% dintre adolescenţii sud-coreeni sunt depresivi

Mulţi americani s-au adunat în toată ţara pentru a marca comemorarea morţii lui Floyd, un incident care a determinat proteste împotriva rasismului şi brutalităţii poliţiei în multe oraşe din Statele Unite şi din alte ţări.

Tags: George FloydJohn ElderMinneapolis
Categorii: Știrile zilei