Incidentele de Anul Nou la Berlin, provocate în mare parte de persoane cu ‘background legat de migraţie’

Publicat:

Ministrul german de interne, social-democrata Nancy Faeser, a contrazis miercuri un purtător de cuvânt al guvernului din care face parte, ea afirmând că mare parte din violenţele în care au fost folosite în noaptea de Anul Nou la Berlin materiale pirotehnice au fost provocate de bărbaţi cu un ”background legat de migraţie”, transmite agenţia DPA, potrivit agerpres.

”Avem o problemă majoră în marile oraşe germane cu un anumit număr de bărbaţi tineri cu background legat de migraţie care desconsideră statul nostru, comit acte de violenţă şi nu prea se implică în programele de educaţie şi integrare”, a semnalat Nancy Faeser.


Citește și : După decesul lui Benedict al XVI-lea, papa Francisc începe o nouă fază a pontificatului

Ea a cerut măsuri clare şi rapide împotriva acestor violenţe, în urma cărora 41 de poliţişti au fost răniţi în noaptea de Anul Nou la Berlin.

Anterior, un purtător de cuvânt al guvernului federal german a susţinut că afirmaţiile conform cărora multe dintre aceste incidentele au fost provocate de migranţi sunt eronate.

Poliţia berlineză investighează 355 de cazuri legate de violenţele din noaptea de Anul Nou. Investigaţii sunt în curs de desfăşurare nu numai pentru atacuri împotriva forţelor de ordine, dar şi pentru incendiere, încălcări ale legii explozivilor şi tulburarea ordinii publice.

Citește și : SUA consideră guvernul Maduro ‘ilegitim’ în Venezuela

Printre altele, cutii de bere şi stingătoare de incendii au fost aruncate în vehiculele de intervenţie, salvatorii au fost atacaţi cu materiale pirotehnice şi vehicule au fost ţinta jafurilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.