X

Incidentul armat din Paris s-a produs la un centru kurd local

Incidentul armat de vineri din Paris, soldat cu cel puţin trei morţi, s-a produs la un centru kurd local, le-a declarat jurnaliştilor edilul arondismentului al X-lea din capitala Franţei, Alexandra Cordebard, unde a avut loc atacul, transmite Reuters, potrivit agerpres

“Incidentul armat a avut loc la un centru al comunităţii kurde situat pe Rue d’Enghien, precum şi la un restaurant aflat în faţa centrului kurd şi un coafor”, a declarat Cordebard.

Citește și : Zelenski are nevoie de succese militare pentru consolidarea sprijinului occidental

Bărbatul arestat ca urmare a incidentului din Paris era cunoscut de autorităţile franceze şi mai atacase o tabără de migranţi în urmă cu un an, a relatat vineri postul BFM TV.

Ministrul de interne Gerald Darmanin se va deplasa la scena atacului, după cum a anunţat chiar el pe Twitter. Oficialul francez a adăugat că gândurile sale se îndreaptă spre rudele victimelor, potrivit dpa.

Şi primăriţa Parisului, Anne Hidalgo, a adus un omagiu victimelor şi familiilor acestora şi a declarat că un serviciu de sprijin psihologic va fi stabilit în primăria arondismentului al X-lea.

Citește și : Rusia critică UE pentru că a acordat Bosniei statutul de candidat la aderare

Un bărbat a fost arestat şi este ţinut în arest după ce trei persoane au fost ucise şi patru rănite în centrul Parisului.

Tags: Alexandra Cordebardmigrantiparis
Categorii: Diaspora