Înconjurat de protestari, un senator haitian a tras în mulțime! Un jurnalist a fost rănit de gloanțe! (FOTO/VIDEO)

Publicat:

Un senator haitian a deschis focul în cursul unui protest care s-a desfășurat luni în fața sediului Parlamentului din Port-au-Prince, rănind două persoane, inclusiv un fotojurnalist, informează postul BBC News, potrivit mediafax.

Senatorul Jean Marie Ralph Féthière, care a tras mai multe focuri de arme în momentul în care părăsea incinta Parlamentului, și-a motivat gestul spunând că se apăra de protestatari.


Citește și: CUTREMUR puternic în Puerto Rico

“Am fost atacat de grupuri militante violente, așa că m-am apărat”, a afirmat senatorul după incident.

Chery Dieu-Nalio, un fotojurnalist de la Associated Press, a fost lovit în bărbie de un proiectil, însă rănile suferite nu sunt severe. Totodată, în cursul incidentului a mai fost rănit și un agent de securitate.

REUTERS

Haiti se confruntă cu o gravă criză politică provocată de corupție și problemele economice ale țării, inclusiv inflație galopantă și penurie de carburant.

Citește și: Două rachete au căzut la doi pași de ambasada SUA din Bagdad

Mai multe persoane s-au strâns luni în fața Parlamentului din Haiti pentru un protest în legătură cu numirea unui nou prim-ministru, Fritz-William Michel.

Contestat de numeroși haitieni, președintele Jovenel Moïse refuză să demisioneze, susținând că nu va lasa țara “pe mâna bandelor înarmate și a traficanților de droguri”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.