X

Încoronarea monarhului britanic, marcată prin salve de tun şi sticle de şampanie deschise la Londra

Momentul în care regele Charles a fost încoronat la abaţia Westminster din Londra a fost marcat sâmbătă prin mai multe salve de tun şi numeroase sticle de şampanie care au fost desfăcute de fanii familiei regale britanice reuniţi pe bulevardul The Mall din Londra, informează BBC, potrivit agerpres.   

Jurământ public de credinţă

Imediat după încoronare, arhiepiscopul de Canterbury le-a invitat pe personale prezente în Westminster Abbey – precum şi pe toţi oamenii care urmăresc ceremonia de încoronare la televizor – să jure credinţă monarhului britanic prin intermediul următoarelor cuvinte: “Jur să fiu pe deplin credincios Majestăţii Voastre, moştenitorilor şi succesorilor voştri, conform legii. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Citește și : Nivelul ridicat al apei ameninţă un baraj de lângă centrala nucleară din Zaporojie

Salve de tun în 13 localităţi

Momentul în care Charles a fost încoronat a fost sărbătorit şi în afara abaţiei Westminster.

Salve de tun au fost trase de trupele regale din Royal Horse Artillery, staţionate la Horse Guards Parade, precum şi de militari prezenţi pe malurile fluviului Tamisa şi în faţa Turnului Londrei.

În total, salve de tun au răsunat în 13 locuri din Regatul Unit, inclusiv la Edinburgh, Cardiff şi Belfast, precum şi de pe mai multe nave.

În mod tradiţional, aceste ceremonii implică 21 de salve de tun, trase la un interval de 10 secunde între ele.

Sticle de şampanie deschise pe The Mall

Mulţimile de oameni reuniţi pe bulevardul The Mall din centrul Londrei au început să intoneze “God Save the King”, să aplaude şi să ovaţioneze în momentul în care regele Charles a fost încoronat la Westminster Abbey.

Citește și : Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Biden vizitează Arabia Saudită

Ceremonia este difuzată prin intermediul unor ecrane uriaşe amplasate de-a lungul celebrului bulevard londonez. Mulţi dintre cei prezenţi în public au deschis sticle de şampanie la câteva secunde după încoronarea regelui Charles al III-lea.

Tags: londraRegele CharlesWestminster
Categorii: Diaspora