Încrederea moldovenilor în UE este tot mai mare (sondaj)

Publicat:

Conform sondajului anual de opinie publică în R. Moldova din 2023, moldovenii au o părere din ce în ce mai bună despre Uniunea Europeană. Cetățenii menționează relațiile bune dintre R. Moldova și Uniunea Europeană, iar încrederea moldovenilor în UE este tot mai mare.

Acest ultim sondaj a fost realizat în februarie 2023 și a implicat interviuri față în față cu un eșantion reprezentativ de 1.000 de persoane din întreaga țară.


Citeşte şi: ONG-urile cer o pedeapsă disciplinară pentru Bolea

62% dintre moldoveni au o părere pozitivă despre UE (+10 puncte procentuale față de părerile din 2016), în comparație cu doar 8% care au o părere negativă (în scădere de la 17% în 2016).

În condițiile în care R. Moldova a primit anul trecut statutul de țară candidată la UE, 78% dintre respondenți spun că țara lor are relații bune cu UE, mai mult decât în orice perioadă de când au început sondajele. UE se bucură de mai multă încredere, 63% dintre cei chestionați, decât orice altă instituție internațională.

Cetățenii R. Moldova sunt pe deplin conștienți de sprijinul financiar al UE pentru țara lor – 81%.

Citește și : Gazele s-ar putea ieftini în R.Moldova

De asemenea, UE este considerată cel mai mare contribuitor financiar – 62% pentru țară, cu mult peste toate celelalte instituții sau țări străine. Mai mult de jumătate dintre moldoveni – 54% – recunosc eficiența sprijinului acordat de UE.

Întrebați cu privire la domeniile în care ar dori să vadă un sprijin mai mare din partea UE, 45% au răspuns dezvoltare economică și comerț, iar 34% – sănătate.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Acoperișuri smulse și copaci prăbușiți. Salvatorii au intervenit în mai multe raioane

Acoperișuri smulse și copaci prăbușiți. Salvatorii au intervenit în mai multe raioane În timpul ploilor de aseară, în mai multe localități din țară, au fost...

Atenție! Se modifică orarul de circulație al autobuzelor în suburbii

Atenție! Se modifică orarul de circulație al autobuzelor în suburbii Au survenit schimbări în orarul de circulație al unor rute de autobuz în suburbiile municipiului...

Mascații au descins la vama Leușeni

Mascații au descins la vama Leușeni Percheziții la vama Leușeni. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins într-un dosar de corupție. Citește și: Ploaia de...

Ploaia de aseară a făcut prăpăd pe unele drumuri naționale

Ploaia de aseară a făcut prăpăd pe unele drumuri naționale Ploaia de aseară și vântul puternic au făcut prăpăd pe unele drumuri naționale. Citește și:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.