X

Încrederea populaţiei Indoneziei în capacitatea preşedintelui Joko Widodo de gestiona pandemia a scăzut brusc

Încrederea populaţiei Indoneziei în capacitatea preşedintelui Joko Widodo de a gestiona epidemia de COVID-19 a scăzut brusc, potrivit unui sondaj, în condiţiile în care autorităţile încearcă să controleze un val de infectări cu coronavirus care a condus sistemul medical în pragul colapsului, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

În urma răspândirii variantei Delta mai contagioase, Indonezia a raportat mai multe cazuri noi de coronavirus decât orice altă ţară din lume, conform mediei numărului de infectări pe şapte zile, fiind totodată a doua ţară la nivel mondial, după Brazilia, în ceea ce priveşte numărul deceselor asociate COVID-19.

Citește și : Aviaţia militară americană a efectuat un raid aerian în estul Siriei împotriva unui grup islamist proiranian

Sondajul de opinie realizat de The Indonesian Survey Institute (LSI) la sfârşitul lunii iunie în rândul a 1.200 de respondenţi arată că încrederea populaţiei în capacitatea preşedintelui Widodo de a gestiona epidemia a scăzut la 43%, comparativ cu 56,5% în februarie.

“Încrederea în capacitatea preşedintelui de a depăşi pandemia a scăzut puternic în ultimele patru luni”, a declarat Djayadi Hanan, directorul executiv al LSI, adăugând că încrederea în guvern este importantă pentru punerea în aplicare a programului de vaccinare.

Indonezia a impus cele mai stricte măsuri anti-COVID-19 pe 3 iulie, iar guvernul analizează dacă va prelungi restricţiile în condiţiile în care acestea expiră marţi.

Citește și : Indonezia a raportat mai multe cazuri zilnice de Covid-19 decât India şi Brazilia

Autorităţile au făcut apel la populaţia Indoneziei, ţara cu cel mai mare număr de musulmani din lume, să evite aglomeraţiile în timpul sărbătorii Eid-Al-Adha, când credincioşii sacrifică animale şi familiile împart carnea cu persoanele nevoiaşe.

Tags: covid-19DeltaJoko WidodoLSI
Categorii: Știrile zilei