X

Incredibil! Câți medici din diaspora vor să se implice în administrarea spitalelor din R. Moldova

Doar 15 medici din afara țării și-au depus dosarele pentru a deveni membri în consiliile de administrație ale celor 50 de instituții medicale publice din R. Moldova.

Cinci sunt din România, iar ceilalți din Germania, Franța, Estonia, Italia, Irlanda, Norvegia și SUA, transmite Știri.md cu referire la EuropaLiberă.

Citeşte şi: Londra îl pune la punct pe Zelenski: ‘Nu suntem Amazon!’ – Stiripesurse.md

După anunțul din 16 iunie, au depus dosarele 15 persoane, care au avut posibilitatea să opteze pentru mai multe instituții medicale, în total, 50 la număr.

Pe 11 iulie, Ministerul Sănătății a prelungit concursul pentru 34 de instituții medicale unde are calitatea de fondator.

Cei care vor să participe la concurs trebuie:

Este pentru prima dată când ministerul vine cu o asemenea propunere, mizând pe posibilitatea implicării, de la distanță online sau în format hibrid, a medicilor care ar putea contribui la dezvoltarea instituțiilor medicale din țară.

Citeşte şi: Primarul Capitalei vrea amendarea deputaților PAS care s-au parcat ilegal în Parcul Valea Trandafirilor – Stiripesurse.md

Unii medici din diasporă au spus că ar accepta să împărtășească experiența din străinătate, iar alții că nu ar vrea să piardă timpul într-o aventură din care nu vor avea nimic de câștigat.

Categorii: Diaspora