X

Indemnizații de circa 50 de euro pentru părinții care-și mută copiii în școli mai mari

Indemnizații de circa 50 de euro pentru părinții care-și mută copiii în școli mai mari

Părinții vor primi indemnizații de aproximativ 50 de euro pentru copiii care vor alege să meargă într-o instituție de învățământ mai mare, transmite Radio Moldova.

Astfel, se va investi în dezvoltarea școlilor moderne la nivel de raion, iar părinții vor fi susținuți financiar în cazul în care aleg o școală cu un număr mai mare de elevi pentru copilul lor.

Citește și: COVID-19! Spitalul „Toma Ciorbă” – la limita capacităților

O altă vulnerabilitate a sistemului o constituie profesorii polivalenți, cei recalificați pentru a acoperi toate disciplinele școlare și deficitul din sistem, a afirmat Secretara de Stat de la Ministerul Educației și Cercetării, Valentina Olaru, la emisiunea „Spațiul Public” de la Radio Moldova.

Olaru a explicat și necesitatea reconfigurării instituțiilor de învățământ, deoarece în prezent există mai multe școli mici, care însă nu generează performanță, iar elevii nu sunt competitivi.

Potrivit reprezentantei ministerului de resort, vor fi oferite indemnizații de aproximativ 50 de euro pentru copiii care vor alege să meargă într-o instituție de învățământ mai mare. La fel, pentru acest lucru urmează ca în prima jumătate a anului 2024 să fie procurate 70 de autobuze școlare.

Tags: indemnizații pentru părințiMinisterul Educaţiei şi Cercetăriișcoli mici
Știrile zilei