India anulează o întâlnire prevăzută între ministrul său de externe şi cel pakistanez în marja Adunării Generale a ONU

Publicat:

India a anulat vineri o întâlnire prevăzută între şefa diplomaţiei sale, Sushma Swaraj, şi ministrul de externe pakistanez, Shah Mehmood Qureshi, în marja Adunării Generale a ONU, una din rarele întrevederi la nivel înalt între cele două ţări rivale, transmite AFP, potrivit agerpres.

Diplomaţia indiană a anunţat că renunţă la această întrevedere din cauza ‘omorârii brutale recente a unor membri ai forţelor noastre de securitate de către entităţi cu baza în Pakistan’.


Citește și : 12 morți și 14 răniți într-un nou atac jihadist în nordul Mozambicului

Comunicatul nu dă alte detalii, dar pare să se refere la incidente din această săptămână în regiunea disputată a Kashmirului.

Textul condamnă totodată ’emiterea recentă a unei serii de 20 de timbre poştale de către Pakistan care glorifică un terorist şi terorismul’.

Afirmaţia intervine după ce poşta pakistaneză a emis timbre cu imaginea lui Burhan Wani, un comandant rebel din Kashmir, ucis de armata indiană în iulie 2016.

‘Acum este clar că în spatele propunerii Pakistanului de negocieri pentru un nou start ies la iveală agenda diabolică a Pakistanului, precum şi chipul adevărat al noului premier pakistanez Imran Khan’, adaugă comunicatul diplomaţiei de la New Delhi.

Citește și : Rusia şi Turcia au convenit asupra frontierelor ‘zonei demilitarizate’ din Idlib

Kashmir, regiune himalayană revendicată atât de India, cât şi de Pakistan după sfârşitul colonizării britanice în 1947, este divizat de facto între cele două puteri nucleare din Asia de Sud.

India are desfăşuraţi 500.000 de militari în partea pe care o controlează, cu misiunea de a lupta împotriva grupărilor separatiste care reclamă independenţa Kashmirului sau alipirea acestuia la Pakistan. New Delhi acuză în mod regulat Islamabadul că susţine această mişcare, însă Pakistanul dezminte.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Vama Veche’ a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc

'Vama Veche' a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc Pe granița de nord a României, la râul Prut, se află o...

Persoanele ‘păsări de noapte’, rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme

Persoanele 'păsări de noapte', rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme Un studiu efectuat pe pe 26.000 de persoane...

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa Kate Middleton, Prințesa de...

Alec Baldwin le mulţumeşte susţinătorilor săi după anularea procesului pentru omor prin imprudenţă

Alec Baldwin le mulţumeşte susţinătorilor săi după anularea procesului pentru omor prin imprudenţă Actorul american Alec Baldwin le-a mulţumit celor care l-au susţinut după ce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.