India aruncă-n aer preţul internaţional al orezului

Publicat:

India aruncă-n aer preţul internaţional al orezului

Orezul s-a scumpit cu peste 15% la nivel mondial după ce India a interzis exportul. Pe fondul unei producţii scăzute de orez, din cauza vremii nefavorabile, guvernul indian a decis interzicerea exportului unui anumit tip de orez, iar pe pieţe s-a creat haos.

India este cel mai mare exportator de orez din lume. Așadar, orice se întâmplă în India în acest sector are consecințe pe tot globul. Recenta decizie a guvernului indian de a interzice exportul unui tip de orez, non basmati a provocat, până acum, scumpiri de până la 15%, transmite TVR.ro.


Guvernul indian a decis interzicerea exporturilor de orez, ținând cont de situaţia actuală din ţară. Anul acesta, sezonul musonic a sosit cu 10 zile mai devreme decât trebuia, a spus un comerciant de orez din India.

India aruncă-n aer preţul internaţional al orezului

Producția de orez este în scădere accentuată, după ce fenomenele extreme din actualul sezon musonic au distrus culturi întregi de orez. Guvernul a interzis anumite exporturi de orez pentru a proteja piața internă. Mai ales că fenomenele meteo extreme vor continuă se pare.

„Sunt informații că ne vom confrunta cu El Nino la sfârşitul lunii sau începutul lunii viitoare. Dacă se întâmplă aşa, calculele noastre se pot dovedi inexacte. Aşadar, guvernul a luat decizia foarte corectă de interzicere a exporturilor”, a spus expertul în politică alimentară din India, Devinder Sharma.

În Asia prețul orezului a crescut cu 15% ajungând la un record al ultimului deceniu. Firmele din toate celelalte țări care au exporturi masive de orez. Vietnam de exemplu, au mărit mult prețurile, pentru că, în lipsa livrărilor din India, cererea e tot mai mare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Klaus Iohannis a promulgat legea care dă undă verde la împușcarea urșilor care atacă oameni

Klaus Iohannis a promulgat legea care dă undă verde la împușcarea urșilor care atacă oameni Președintele Klaus Iohannis a dat undă verde legii care permite...

Maia Sandu, la „Femei primare – ambasadoare UE”: „Cetățenii trebuie să decidă ce fel de viitor își doresc”

Maia Sandu, la „Femei primare - ambasadoare UE”: „Cetățenii trebuie să decidă ce fel de viitor își doresc” Șefa statului a discutat despre dezvoltarea comunităților...

Igor Grosu, a avut o întrevedere de rămas-bun cu ambasadorul Ucrainei, Marko Şevcenko

Igor Grosu, a avut o întrevedere de rămas-bun cu ambasadorul Ucrainei, Marko Şevcenko Președintele Parlamentului, i-a mulțumit diplomatului ucrainean pentru buna relație stabilită pe durata...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.