X

India confirmă peste 83.000 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore

Un număr record de 83.883 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în India, numărul total de infectări cu coronavirus ajungând la 3,8 milioane în ţară, potrivit datelor guvernamentale oferite joi, relatează dpa, potrivit agerpres.

Este cel mai mare număr de noi cazuri înregistrat într-o singură ţară de la începutul pandemiei, India depăşind aproape Brazilia care este considerată a doua ţară cea mai afectată din lume de COVID-19.

Citește și: Ce este Noviciok-ul, substanța cu care a fost otrăvit Alexei Navalnîi

Numărul total al infectărilor cu COVID-19 din India este acum de 3.853.406, iar numărul deceselor a ajuns la 67.376, cu 1.043 de decese în plus faţă de miercuri, a declarat Ministerul Sănătăţii.

Oficiali din domeniul sănătăţii afirmă că India, a doua cea mai populată ţară din lume, are “una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate legate de COVID-19 din lume”, cu o proporţie de 1,76% faţă de media globală de 3,3%.

India a crescut semnificativ numărul testelor – un total de 45,5 milioane de teste au fost efectuate până în prezent, a precizat ministerul.

Citește și: Parlamentul bulgar dă undă verde pentru schimbarea Constituţiei! Sofia s-a transformat în câmp de bătălie între protestatari şi forţele de ordine

În timp ce numeroase cazuri sunt înregistrate în zonele rurale, oraşe precum capitala New Delhi au fost de asemenea afectate de o creştere a numărului de cazuri în ultimele zile.

La nivel global, numărul infectărilor cu coronavirus a depăşit 25 de milioane, în timp ce peste 860.000 de persoane au murit în întreaga lume din cauza COVID-19.

Tags: coronaviruscovid-19IndiaNew Delhi
Categorii: Știrile zilei