India expulzează doi membri ai Ambasadei Pakistanului, acuzaţi de spionaj

Publicat:

India a expulzat doi membri ai Ambasadei Pakistanului din New Delhi, pe care îi acuză de spionaj, a anunţat duminică seara un comunicat al Ministerului indian de Externe, citat de AFP, scrie agerpres.

“Guvernul i-a declarat pe cei doi responsabili personae non gratae pentru că au comis activităţi incompatibile cu statutul lor de membri ai unei misiuni diplomatice”, potrivit sursei citate.


Citește și : Zeci de protestatari, reţinuţi de poliţie după violenţele din oraşul american Seattle

Ei urmează să părăsească India “în 24 de ore”, a adăugat ministerul.

La începutul lunii mai, Germania a anunţat că va judeca începând din 25 august un cetăţean indian acuzat de spionare a comunităţii sikh şi kashmiriene în beneficiul serviciilor secrete indiene.

Suspectului, identificat ca Balvir S., 54 de ani, i se reproşa că ar fi lucrat cu Agenţia indiană de informaţii externe din 2015.

India şi Pakistanul, ambele puteri nucleare, s-au confruntat în trei războaie de la obţinerea independenţei lor în 1947 din partea Marii Britanii, dintre care două au fost pentru Kashmir.

Citește și : 25 de orașe din 16 state americane au impus starea de asediu

New Delhi se confruntă de 30 de ani cu o insurecţie separatistă, soldată deja cu zeci de mii de morţi, în principal civili, în această parte a regiunii hmalayene, populată majoritar de musulmani, aflată sub controlul său.

India acuză Pakistanul că susţine insurgenţii, care se bucură şi de sprijinul unei părţi a populaţiei locale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost prins cu o maşină furată din Germania

Un moldovean a fost prins cu o maşină furată din Germania Un automobil furat din Germania a fost găsit sâmbătă, 5 octombrie curent, în punctul...

Părinţii vor încasa direct de pe card indemnizațiile pentru copii

Părinţii vor încasa direct de pe card indemnizațiile pentru copii Părinții care au ridicat certificatul de naștere al copilului sunt îndemnați să perfecteze un card...

Au vrut să zboare cu zeci de pachete de țigări în bagaje, dar au fost prinși și riscă penalități

Au vrut să zboare cu zeci de pachete de țigări în bagaje, dar au fost prinși și riscă penalități Și-au burdușit bagajele cu zeci de...

Maia Sandu rămâne favorita moldovenilor, dar nu ar câştiga alegerile din primul tur (sondaj)

Maia Sandu rămâne favorita moldovenilor, dar nu ar câştiga alegerile din primul tur Maia Sandu continuă să fie favorita moldovenilor în competiția pentru fotoliul de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.