X

India expulzează doi membri ai Ambasadei Pakistanului, acuzaţi de spionaj

India a expulzat doi membri ai Ambasadei Pakistanului din New Delhi, pe care îi acuză de spionaj, a anunţat duminică seara un comunicat al Ministerului indian de Externe, citat de AFP, scrie agerpres.

“Guvernul i-a declarat pe cei doi responsabili personae non gratae pentru că au comis activităţi incompatibile cu statutul lor de membri ai unei misiuni diplomatice”, potrivit sursei citate.

Citește și : Zeci de protestatari, reţinuţi de poliţie după violenţele din oraşul american Seattle

Ei urmează să părăsească India “în 24 de ore”, a adăugat ministerul.

La începutul lunii mai, Germania a anunţat că va judeca începând din 25 august un cetăţean indian acuzat de spionare a comunităţii sikh şi kashmiriene în beneficiul serviciilor secrete indiene.

Suspectului, identificat ca Balvir S., 54 de ani, i se reproşa că ar fi lucrat cu Agenţia indiană de informaţii externe din 2015.

India şi Pakistanul, ambele puteri nucleare, s-au confruntat în trei războaie de la obţinerea independenţei lor în 1947 din partea Marii Britanii, dintre care două au fost pentru Kashmir.

Citește și : 25 de orașe din 16 state americane au impus starea de asediu

New Delhi se confruntă de 30 de ani cu o insurecţie separatistă, soldată deja cu zeci de mii de morţi, în principal civili, în această parte a regiunii hmalayene, populată majoritar de musulmani, aflată sub controlul său.

India acuză Pakistanul că susţine insurgenţii, care se bucură şi de sprijinul unei părţi a populaţiei locale.

Tags: germaniaIndiaNew Delhipakistanspionaj
Categorii: Știrile zilei