X

India INTERZICE acostarea tuturor vaselor de croazieră

India a decis interzicerea intrării în porturile sale a tuturor navelor de croazieră străine pentru a reduce riscul răspândirii coronavirusului, au declarat luni autorităţile, citate de AFP, potrivit agerpres.

Măsura intervine în contextul în care pacheboturile sunt considerate adevărate pepiniere pentru virus, după ce luna trecută, nava Diamond Princess a fost plasată în carantină în Japonia, având la bord peste 700 de cazuri de contaminare, dintre care şase fatale.

Citeşte şi: Arabia Saudită ÎNCHIDE toate şcolile şi îi izolează pe şiiţi

O altă navă a companiei americane Princess Cruises, Grand Princess, cu peste 3.500 de pasageri şi membri ai echipajului la bord, a fost plasată în carantină în largul metropolei San Francisco în urmă cu câteva zile, din cauza a 21 de cazuri de contaminare. Pasagerii cei mai afectaţi, “necesitând un tratament medical intensiv şi spitalizare”, vor fi debarcaţi începând de luni la Oakland (nordul Californiei) pentru a primi tratament, în timp ce echipajul urmează să fie plasat în carantină şi tratat la bord.

Pe moment nu se ştie dacă există cazuri de infectare cu Covid-19 la bordul MSC Lirica, o navă a companiei italo-elveţiene MSC Cruises, cu o capacitate de 2.000 de pasageri şi 700 de membri ai echipajului, căreia i-a fost refuzată sâmbătă acostarea în Mangalore (vest).

Citeşte şi: Un bărbat înarmat cu două cuţite a fost împuşcat mortal în centrul Londrei

“Din cauza ameninţării coronavirusului, guvernul central a decis că nicio navă de croazieră, indiferent de portul său de origine, nu va putea intra în porturile indiene până pe 31 martie”, se arată într-un comunicat al căpităniei din Mangalore.

MSC Cruises, cu sediul în Elveţia, are peste 30.000 de angajaţi în toată lumea şi vinde croaziere în 69 de ţări.

Potrivit datelor oficiale, India, o ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, este deocamdată relativ scutită de epidemia de coronavirus, declanşată în China la sfârşitul lunii decembrie, înregistrând până în prezent doar 40 de cazuri de contaminare.

Tags: coronaviruscovid-19IndiaMangaloreMSC CruisesMSC Liricanava de croazieraPrincess Cruises
Categorii: Știrile zilei