India îşi trimite miniştrii în ţările vecine Ucrainei pentru a ajuta la evacuare cetăţenilor săi

Publicat:

India va trimite patru miniştri la frontierele naţionale ucrainene, pentru a ajuta la refugierea miilor de cetăţeni indieni care au rămas blocaţi de peste patru zile în această ţară după ce Rusia a declanşat atacul asupra Ucrainei, a anunţat luni o sursă guvernamentală de la New Delhi, informează Reuters, potrivit agerpres.

Premierul Indiei, Narendra Modi, a avut luni o întrevedere cu înalţi funcţionari pentru a discuta asupra eforturilor de evacuare, pe fondul creşterii îngrijorărilor cu privire la siguranţa celor circa 16.000 de cetăţeni indieni care se va află încă în Ucraina, majoritatea dintre ei studenţi.


Citeşte şi: Intră în vigoare sancţiunile dictate împotriva Băncii Centrale a Rusiei – Black News

Cei patru miniştri se vor deplasa în ţări vecine Ucrainei pentru a coordona evacuarea cetăţenilor indieni, potrivit sursei guvernamentale.

Indienii reprezintă aproape un sfert dintre cei 76.000 de studenţi străini care învaţă în Ucraina, majoritatea fiind studenţi la medicină, potrivit cifrelor oficiale. Mii de studenţi africani se află de asemenea în Ucraina.

Duminică seara, ambasada Indiei în Polonia a anunţat că a organizat autobuze la punctul de trecere a frontierei ucrainene Şehîni, pentru indienii care se află în Ucraina, pentru ca aceştia să poată ajunge pe teritoriul polonez.

Lideri ai opoziţiei indiene şi părinţi ai studenţilor i-au cerut lui Modi să ia măsuri urgente pentru a-i evacua pe studenţii rămaşi încă în Ucraina.

Citeşte şi: Ruşii revendică ‘supremaţia aeriană’ în Ucraina şi acuză Kievul că foloseşte civilii ca scuturi umane – Black News

“Nu ne putem abandona oamenii”, a declarat Rahul Gandhi, parlamentar al opoziţiei şi principalul oponent al lui Modi, într-un tweet, luni, cerându-i guvernului federal să prezinte detalii pentru planul de evacuare.

Temeri de a fi prinşi în lupte, mari ambuteiaje de trafic şi vreme rea i-au făcut pe studenţii indieni reticenţi la sugestiile guvernului Indiei să-şi facă propriile aranjamente pentru a trece frontiera în Polonia, România sau Slovacia, informa vineri Reuters. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș Doi ucrainieni care au trecut ilegal frontiera de stat...

VIDEO – Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile

VIDEO - Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile Președintele rus Vladimir Putin a declarat că trupele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.