X

India le prezintă statelor africane producţia sa ‘abordabilă’ de echipamente militare

India a prezentat miercuri elicoptere, drone şi piese de artilerie produse local şefilor de stat major şi autorităţilor din 31 de state africane, gigantul din Asia de Sud şi primul importator de arme din lume având ambiţia de a deveni un mare exportator, relatează AFP, potrivit agerpres.

India a injectat miliarde în sectorul apărării pentru a deveni mai puţin dependentă de importuri, în special de Rusia, şi pentru a întări frontiera comună cu China şi în privinţa căreia cele două mari puteri au dispute.

Citeşte şi: Preşedinta BCE a fost uşor rănită într-un accident rutier – Black News

India face însă eforturi şi pentru a-şi vinde echipamentele militare fabricate local, vizând în special ţările care nu dispun de mijloacele pentru a cumpăra material din Occident, mult mai costisitor.

Miercuri, armata indiană a derulat o simulare a unei operaţiuni militare la care au participat comandouri cu drone, vehicule blindate, elicoptere şi roboţi de deminare.

Operaţiunea s-a derulat la Pune (vest), principalul centru de fabricaţie de material militar din ţară. Ea are loc după nouă zile de exerciţii militare comune cu 23 de ţări africane, între care Etiopia, Egipt, Kenya, Maroc, Nigeria, Rwanda şi Africa de Sud.

“Fabricăm echipamente abordabile şi fiabile”, a declarat pentru AFP VG Patankar, general indian în retragere, la evenimentul organizat miercuri.

În februarie, India a inaugurat cea mai mare uzină a sa de fabricaţie de elicoptere, la câteva luni după ce a prezentat primul portavion de concepţie locală şi a testat o rachetă balistică lansată de pe primul submarin cu propulsie nucleară fabricat în India.

Ţara speră ca în anii următori să reuşească să-şi crească exporturile anuale de arme de la 1,7 miliarde de dolari în prezent, la circa 5 miliarde de dolari.

Citeşte şi: China, Japonia și războiul din Ucraina – Black News

Mai puţin de 20% din exporturile sale de arme sunt în prezent destinate Africii, având clienţi precum Egipt, Etiopia, Mozambic, Insulele Mauritius şi Seychelles, au declarat pentru AFP responsabili sub acoperirea anonimatului.

Directorul Society of Indian Defence Manufacturers, SP Shukla, a precizat pentru AFP că propunerile comerciale indiene către Africa se concentrează pe echipamente de natură “defensivă”, precum vehicule blindate, radare şi material de telecomunicaţii. 

Tags: africaarmeIndiaSociety of Indian Defence ManufacturersSP Shukla
Categorii: Știrile zilei