X

India: Paradă militară la New Dehli pentru a marca Ziua Republicii

Mii de persoane ausâmbătă la New Delhi la o paradă militară pentru a marca Ziua Republicii, manifestare anuală destinată celebrării culturii şi puterii militare a Indiei, relatează AFP şi DPA, potrivit agerpres.

Ziua Republicii marchează ziua în care noua Constituţie a Indiei a intrat în vigoare pe 26 ianuarie 1950. India şi-a obţinut independenţa faţă de Marea Britanie în 1947, dar a existat o perioadă de tranziţie în cursul căreia ea era considerată încă dominion.

Citește și : Donald Trump a semnat decretul pentru reluarea temporară a activităţilor agenţiilor guvernamentale federale

Măsurile de securitate au fost întărite cu această ocazie, îndeosebi în capitală, unde marile axe rutiere au fost blocate pentru a permite desfăşurarea evenimentului, în prezenţa unor demnitari străini, inclusiv preşedintele sud-african Cyryl Ramaphosa, care a fost invitat de onoare.

India celebrează în acest an 150 de ani de la naşterea lui Mahatma Gandhi, eroul independenţei ţării şi apostol al păcii, care a avut o legătură specială cu Africa de Sud. Gandhi a trăit 21 de ani în Africa de Sud, unde a dezvoltat ideea de rezistenţă politică nonviolentă.

Aproximativ 25.000 de poliţişti şi membri ai forţelor paramilitare au fost desfăşuraţi în oraş pentru acest eveniment.

Citește și : Papa Francisc: Este „lipsit de sens şi iresponsabil” ca migranţii să fie stigmatizaţi

Tags: constitutiemarea britanieNew Delhiparada militaraZiua Republicii
Categorii: Știrile zilei