India şi Pakistanul au adus un omagiu reginei Elisabeta a II-a, un ‘lider inspiraţional’

Publicat:

India şi Pakistanul au adus joi un omagiu reginei Elisabeta a II-a, care a murit în cursul după-amiezii, subliniind marile sale calităţi de lider al fostei puteri coloniale britanice, relatează AFP, potrivit agerpres.

Premierul indian Narendra Modi s-a declarat ”întristat de dispariţia” celei care a urcat pe tron în 1952, devenind primul monarh britanic care nu a condus Imperiul indian, care a dispărut în 1947 odată cu Partiţia şi independenţa Indiei şi Pakistanului.


Citește și : Regina Elisabeta a ll- a a murit

Monarhul britanic a fost ”un lider inspiraţional pentru naţiunea şi poporul său”, a declarat Modi, prezentând condoleanţe familiei regale şi poporului britanic.

El şi-a amintit că, în timpul unei întâlniri dintre cei doi lideri în Marea Britanie, regina i-a arătat o batistă dăruită la nunta sa de către eroul indian al independenţei Mahatma Gandhi.

”Voi preţui mereu acest gest”, a scris Modi pe Twitter, adăugând că Elisabeta a II-a “a simbolizat demnitatea şi modestia în viaţa publică”. Regina a vizitat India de trei ori în timpul domniei sale.

Arif Alvi, preşedintele Pakistanului, a doua cea mai populată ţară din Commonwealth după India, a adus un omagiu memoriei unui “lider mare şi binefăcător”.

Citește și : Care sunt schimbările pe care le va cunoaşte Regatul Unit după moartea reginei Elisabeta a II-a?

Moartea sa lasă un gol imens care ”va rămâne în analele istoriei mondiale”, a adăugat el.

Premierul pakistanez Shehbaz Sharif a prezentat, de asemenea, “sincere condoleanţe”.

 

Regina Elisabeta a II-a a vizitat Pakistanul de două ori, în 1961 şi 1997, când ţara sărbătorea 50 de ani de independenţă faţă de Imperiul Britanic din India. Marea Britanie este cel mai mare partener economic al Pakistanului şi găzduieşte una dintre cele mai mari diaspore ale acestuia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața

Accident în Italia: Un cetățean moldovean și-a pierdut viața Un moldovean de 39 de ani și-a pierdut viața în urma unui grav accident în Italia....

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris

Ion „Hulk” Cuțelaba, victorie în gala UFC de la Paris Ion Cuțelaba a obținut prima victorie în "Ultimate Fighting Championship" după un an și jumătate....

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii Potrivit experților, rețeaua poate ajuta cu adevărat la dezvoltarea copilului, dar folosirea îndelungată a...

Pentru prima dată, energiile regenerabile furnizează majoritatea energiei electrice în Țările de Jos

Pentru prima dată, energiile regenerabile furnizează majoritatea energiei electrice în Țările de Jos Pentru prima dată în istoria Țărilor de Jos, în prima jumătate a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.