Individul care i-a vândut arma atacatorului din Munchen, condamnat la ani grei de închisoare

Publicat:

Bărbatul care a furnizat armele folosite în atacul comis la centrul comercial Olympia din Munchen (sud-estul Germaniei) în 2016 a primit vineri o condamnare de şapte ani de închisoare, transmite DPA, potrivit agerpres.

Un tribunal din Munchen l-a găsit vinovat pe Philipp K (33 de ani) în nouă cazuri de omucidere din neglijenţă, după ce acuzatul a recunoscut că i-a vândut o armă de foc lui David S (18 ani) pe care acesta a folosit-o în atacul de la centrul comercial Olympia din Munchen.


Citeşte şi: Clipe de GROAZĂ pe cea mai cunoscută plajă din lume. Un bebeluş a murit şi cel puţin 17 răniţi după ce o maşină a intrat cu viteză pe Copacabana – VIDEO

La 22 iulie 2016, nouă persoane – mulţi dintre ei imigranţi sau având părinţi imigranţi – au fost ucise la centrul comercial Olympia din Munchen de către un tânăr, care ulterior s-a sinucis. Ulterior, autorul atacului a fost identificat ca fiind David S. Acţiunea ar fi avut o motivaţie rasistă.

Acuzatul a acţionat pe principiul ”De ce să îmi pese dacă alţii suferă, atât timp cât afacerea merge bine?”, a spus avocatul rudelor victimelor în faţa instanţei în urmă cu câteva zile.

Avocatul familiilor victimelor a cerut o pedeapsă de cel puţin 11 ani de închisoare contra lui Philipp K, iar procurorii, care au adus în urmă cu zece zile cazul în faţa instanţei, solicitaseră o pedeapsă de şapte ani şi două luni de închisoare.

Citeşte şi: De Bobotează, Putin s-a îmbăiat într-un lac îngheţat – VIDEO

Acuzatul, originar din oraşul Marburg (landul Hesse), a recunoscut că i-a vândut o armă de foc lui David S (18 ani) pe care acesta a folosit-o în atacul de la centrul comercial Olympia.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că David S, un extremist de dreapta iraniano-german care ‘îi ura pe turci şi arabi’, planificase atacul timp de peste un an şi se inspirase din precedentele atacuri teroriste comise în Europa şi soldate cu multe victime. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.