Indonezia a raportat cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore

Publicat:

Indonezia a raportat joi cel mai mare număr de cazuri noi de infectare cu coronavirus în interval de o zi de până acum, aproape jumătate din totalul celor 2.657 fiind depistate într-un centru militar de pregătire din provincia Java de Vest, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Până în prezent, Indonezia, a patra cea mai populată ţară din lume, a raportat un total de 70.736 de cazuri de infectare.


Citește și : Inundații catastrofale în China (VIDEO)! Autoritățile anunță cel puțin 14 morţi şi dispăruţi

Experţii în sănătate publică suspectează însă că, dat fiind numărul limitat de teste, bilanţul real al infectărilor ar putea fi mult mai mare, ceea ce guvernul neagă, cerând populaţiei să nu intre în panică.

Joi, numărul deceselor a fost de 58, ceea ce ridică bilanţul total la 3.417, a precizat Achmad Yurianto, responsabil în cadrul Ministerului Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

Date parţiale adunate în 20 din cele 35 de provincii de grupul de voluntari Kawal COVID-19, de pe site-uri ale autorităţilor locale, au arătat un număr suplimentar de 6.847 de decese ale unor persoane care nu au fost testate, dar au prezentat simptome acute de infectare cu coronavirus. Guvernul central nu include în bilanţ astfel de cazuri, ci doar pe ale pacienţilor confirmaţi.

Yurianto a atribuit înmulţirea cazurilor noi faptului că oamenii nu poartă măşti pe fondul relaxării restricţiilor.

Potrivit responsabilului, un nou focar semnificativ a apărut într-un centru militar de pregătire din Java de Vest, unde 1.262 de cadeţi şi instructori au avut teste pozitive la coronavirus.

‘Îi rugăm pe oameni să rămână calmi, să nu se panicheze, pentru că situaţia este gestionată profesionist, conform standardelor internaţionale’, a spus el.

Potrivit lui Yurianto, 13.732 de persoane care prezintă simptome acute de COVID-19 se află sub observaţie medicală atentă, urmând să fie testate în curând.

Citește și : Premierul irakian promite SĂ RĂZBUNE moartea lui Hicham al-Hachémi

Alte 38.498 sunt monitorizate pentru că au intrat în contact cu persoane infectate.

Preşedintele Joko Widodo a declarat joi, în timpul unei vizite în provincia Kalimantanul Central, că ţara trebuie să ţină simultan sub control atât criza de sănătate publică, cât şi căderea economică.

Este posibil ca PIB al Indoneziei să fi înregistrat o contracţie de 5,1% în aprilie-iunie din cauza pandemiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.