Indonezia adoptă o lege împotriva violenţei sexuale

Publicat:

Parlamentul Indoneziei a adoptat marţi o lege împotriva violenţei sexuale, asigurând cadrul legal pentru victimele care cer să li se facă dreptate într-o societate unde abuzurile de acest gen sunt de multe ori considerate o problemă privată, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Legea nu se referă la toate infracţiunile sexuale şi omite în special violul, pentru care guvernul de la Jakarta a afirmat că va propune un proiect legislativ separat. Nu au mai fost incluse prevederi referitoare la avort, prezente în versiuni anterioare.


Citeşte şi: Extrema dreaptă spaniolă intră pentru prima dată într-un guvern regional – Black News

Se prevăd pedepse de până la 12 ani de închisoare pentru abuz sexual fizic, atât în cadrul căsătoriei, cât şi în afara acesteia; 15 ani pentru exploatare sexuală; nouă ani pentru căsătoria forţată, inclusiv a copiilor; patru ani pentru răspândirea de conţinut sexual fără acordul celor vizaţi.

Conform noii legi, instanţele trebuie să îi oblige pe cei condamnaţi pentru abuzuri să plătească despăgubiri, iar autorităţile trebuie să le asigure consiliere victimelor.

Dezbaterea parlamentară a durat şase ani. În ianuarie, preşedintele Joko Widodo a cerut executivului să urgenteze procesul legislativ.

Noua reglementare a întrunit în cele din urmă majoritatea, în ciuda opoziţiei unor grupuri conservatoare; Indonezia este ţara cu cea mai mare populaţie musulmană din lume.

Dintre formaţiunile politice parlamentare, Partidul Justiţiei Islamice Prospere a obiectat faţă de proiectul de lege susţinând că trebuie pedepsit sexul în afara căsătoriei şi pledând pentru interzicerea relaţiilor sexuale pe baza unor orientări “deviante”.

Citeşte şi: Olaf Scholz vrea să revigoreze procesul de aderare la UE a ţărilor din vestul Peninsulei Balcanice – Black News

Numărul de cazuri de violenţe sexuale în care victimele au făcut plângeri este în creştere în Indonezia. Urmărirea penală în astfel de dosare era însă complicată în absenţa cadrului legal.

Multe victime se tem că dacă vorbesc despre abuzuri vor fi privite cu dispreţ, susţin activiştii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.