Indonezia anulează toate examenele naționale

Publicat:

Indonezia a anulat examenele naţionale programate pentru perioada următoare din cauza temerilor privind răspândirea noului coronavirus, decizie care afectează peste opt milioane de elevi de liceu, a precizat marţi ministrul Educaţiei, Nadiem Makarim, potrivit Reuters, transmite și agerpres.

Măsura a fost luată în contextul în care marţi au fost confirmate 107 noi cazuri de coronavirus, cea mai mare creştere zilnică de până acum înregistrată în această ţară din sud-estul Asiei, numărul total al cazurilor ajungând la 686, potrivit anunţului făcut de Achmad Yurianto, un oficial din Ministerul Sănătăţii.


Citeşte şi: Autorităţile din Hubei ridică restricţiile de călătorie

S-au înregistrat şapte noi decese, bilanţul total al morţilor ajungând la 55, a mai precizat acesta, adăugând că 30 de persoane s-au vindecat.

“Cel mai important este siguranţa şi sănătatea elevilor noştri, a familiilor şi bunicilor acestora”, a spus ministrul Educaţiei într-o transmisie televizată.

Examenele naţionale erau programate să se desfăşoare în două etape, începând cu 30 martie, respectiv 20 aprilie.

Citeşte şi: SUA taie ajutorul dat Afganistanului

Makarim, fost director şi cofondator al companiei de ride-hailing şi de plăţi online Gojek, a precizat că examenele organizate în mod individual de anumite şcoli – diferite de examenele la nivel naţional – ar putea fi desfăşurate online, iar studenţii ar putea fi totodată evaluaţi pe baza notelor din semestrele anterioare.

Unele provincii indoneziene au închis deja şcolile din cauza epidemiei de coronavirus, printre acestea numărându-se West Java, cea mai populată provincie din ţară, cu aproape 50 de milioane de locuitori, şi capitala Jakarta, care a declarat stare de urgenţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea ‘transforma’ modul de tratare a bolii

Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea 'transforma' modul de tratare a bolii Oamenii de ştiinţă au început un studiu clinic pe scară largă...

Un cetățean străin care s-ar fi implicat în treburile interne ale Republicii Moldova, expulzat din țară

Un cetățean străin care s-ar fi implicat în treburile interne ale Republicii Moldova, expulzat din țară Un străin, în vârstă de 60 ani a fost...

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România CCR a transmis sâmbătă seară un comunicat de presă în care a precizat că a respins...

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă Comisia Electorală Centrală informează că începând cu 7 octombrie 2024, pot fi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.