Indonezia: O femeie, condamnată la 18 luni de închisoare după ce s-a plâns de zgomotul produs de o moschee

Publicat:

O femeie din Indonezia a fost condamnată marţi la 18 luni de închisoare după ce s-a plâns de zgomotul produs de moscheea din cartierul ei în momentele chemării la rugăciune, fiind vorba de cea mai recentă condamnare în baza unei legi controversate privind blasfemia, relatează AFP, conform agerpres.

Meiliana, budistă de origine chineză care locuieşte în această ţară majoritar musulmană, a fost găsită vinovată de insultă adusă islamului pentru că a cerut moscheii locale să reducă volumul sistemului de amplificare care difuzează chemarea la rugăciune, pe motiv că acesta este prea zgomotos şi îi afectează auzul.


Citește și : Rusia acuză Marea Britanie că încearcă să-şi impună politica ostilă faţă de Moscova asupra UE și SUA

Tribunalul din oraşul Medan, de pe insula Sumatra, a estimat că afirmaţiile făcute de femeie în urmă cu doi ani au provocat revolte soldate cu jefuirea mai multor temple budiste. Mai multe persoane de origine chineză au părăsit atunci zona.

Apărarea a anunţat că vrea să facă apel la decizie, iar Amnesty International a cerut tribunalului să anuleze verdictul.

“Să condamni pe cineva la 18 ani de închisoare pentru ceva atât de trivial este o demonstraţie flagrantă de aplicare din ce în ce mai arbitrară şi mai represivă a legii privind blasfemia”, a spus directorul filialei indoneziene a ONG-ului, Usman Hamid, precizând că acest verdict este “o încălcare flagrantă a libertăţii de exprimare”.

Citește și : Peste 2 milioane de musulmani aflaţi în pelerinaj la Mecca celebrează Sărbătoarea Sacrificiului

Circa 800.000 de moschei difuzează apelul la rugăciune de cinci ori pe zi atât în oraşele mari, cât şi în cele mici din arhipelag, unde locuieşte cea mai mare populaţie musulmană din lume.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.