X

Indonezia redeschide o insulă celebră pentru turiștii străini

Insula indoneziană Komodo, unde trăiesc celebrele reptile uriaşe cu acelaşi nume, se va redeschide pentru vizitatorii străini începând cu jumătatea lunii august, în anumite condiţii, a declarat miercuri un oficial local, citat de dpa, potrivit agerpres.

Insula Komodo a început să primească vizitatori locali pe 6 iulie, în prima fază a ieşirii din starea de izolare, a declarat Lukita Awang Nistyantara, directorul Parcului Naţional Komodo.

Citește și: Omul de legătură între Washington și Berlin vorbește despre retragerea trupelor americane din Germania

Prezenţa persoanelor străine a fost interzisă timp de aproape cinci luni din cauza pandemiei de coronavirus.

Awang a afirmat că turiştii locali şi cetăţenii străini care se află în Indonezia din luna martie, când au fost descoperite primele cazuri de COVID-19 în ţară, vor putea vizita Komodo începând cu 15 august.

“Încă aşteptăm o decizie a guvernului central cu privire la data când putem redeschide pe deplin insula pentru turiştii străini”, a declarat Awang pentru dpa.

Vizitatorii vor trebui să poarte tot timpul măşti sanitare şi să respecte regulile de distanţare socială, a mai spus oficialul indonezian.

Citește și: Parlamentul Turciei APROBĂ controlul asupra Twitter şi Facebook

Guvernul indonezian a renunţat în 2019 la un plan de închidere a insulei timp de un an ca parte a eforturilor de conservare şi a decis, în schimb, să transforme insula într-o destinaţie turistică de categorie premium. Autorităţile locale au afirmat că au în vedere o taxă anuală de 1.000 de dolari pentru turiştii străini. Oficialii indonezieni au declarat că vizitatorii care nu doresc să plătească acea taxă vor putea să viziteze insula învecinată Rinca, unde trăiesc dragoni de Komodo de dimensiuni mai mici.

Parcul Naţional Komodo, unde trăiesc peste 5.000 de dragoni de Komodo, se află pe lista întocmită de National Geographic ce cuprinde principalele 10 destinaţii din lume. Acest parc indonezian primeşte lunar peste 10.000 de vizitatori. 

Tags: coronaviruscovid-19indoneziaKomodoLukita Awang NistyantaraNational GeographicParcul Naţional Komodoreptile
Categorii: Știrile zilei