X

Indonezia renunţă la majorarea la 240 de dolari a taxei de intrare pe Insula Komodo

Indonezia a anulat o creştere considerabilă a taxei de intrare pe Insula Komodo, pe care trăiesc exemplare uriaşe de şopârlă cunoscută sub numele de dragon de Komodo, în urma protestelor localnicilor, a anunţat miercuri Ministerul Turismului, transmite agenţia DPA, potrivit agerpres.

O taxă anuală de membru de 3,75 milioane de rupii (240 de dolari americani) a fost impusă iniţial în august, însă creşterea a fost ulterior amânată până în ianuarie 2023 după o grevă a operatorilor locali din turism şi a muncitorilor.

Citeşte şi: Comisia care anchetează asaltul de la Capitoliu recomandă INCULPAREA lui Trump – Black News

Ministrul Turismului, Sandiago Uno, a anunţat că s-a luat decizia de a se renunţa la majorarea taxei. “Turiştii care doresc să viziteze Parcul Naţional Komodo nu trebuie să îşi facă griji deoarece creşterea preţului la 3,7 milioane de rupii a fost anulată”, a indicat oficialul într-o declaraţie.

“Sperăm că acest lucru va atrage mai mulţi vizitatori în timpul sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou”, a adăugat ministrul.

Operatorii din turism şi muncitori din Labuan Bajo, oraşul de pe Insula Flores unde sunt cazaţi majoritatea vizitatorilor din Komodo, au declarat o lună de grevă de la 1 august, ziua în care autorităţile au impus noua taxă.

Anterior, vizitatorii autohtoni erau taxaţi cu 5 dolari americani pentru fiecare intrare, iar străinii trebuiau să plătească 10 dolari, însă în baza schimbărilor de tarif nu fusese oferită nicio opţiune pentru o singură intrare.

Uno a declarat că a fost reintrodus vechiul sistem de preţuri.

Guvernul vizează limitarea vizitatorilor în cadrul eforturilor de conservare, însă operatorii din turism au solicitat reintroducerea vechii structuri de preţuri spunând că noua taxă le afecta activitatea după ce mulţi potenţiali turişti şi-au anulat rezervările.

Inclus de National Geographic în clasamentul primelor zece destinaţii turistice din lume, Parcul Naţional Komodo găzduieşte peste 5.000 de şopârle uriaşe rare.

Citeşte şi: Un vulcan din Ecuador a expulzează o coloană de cenuşă care afectează zone din capitala ţării – Black News

Guvernul a lansat iniţial ideea limitării accesului pe Insula Komodo în 2018. Insula este vizitată, de obicei, de peste 10.000 de vizitatori pe lună.

Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN) a declarat anul trecut că dragonul de Komodo este din ce în ce mai ameninţat de impactul schimbărilor climatice. 

Tags: Insula FloresInsula KomodoLabuan BajoParcul Naţional Komodoşopârle uriaşeUniunea Internaţionala pentru Conservarea Naturii (UICN)
Categorii: Știrile zilei