X

Indonezia se pregăteşte de postul Ramadanului cu interdicţii de deplasare şi rugăciuni online

Indonezia, ţara cu cel mai mare număr de cetăţeni musulmani din lume, se pregăteşte anul acesta de postul Ramadanului, care începe vineri, 24 aprilie, şi se încheie pe 23 mai, cu interdicţii ce vizează deplasarea persoanelor şi cu rugăciuni pe internet în contextul pandemiei de coronavirus, care a provocat până acum 635 de morţi pe plan local, relatează joi EFE, potrivit agerpres.

Arhipelagul indonezian, cu o populaţie de 267 de milioane de persoane, se confruntă anual cu un exod masiv între insulele sale pe durata postului sfânt al musulmanilor, care se încheie cu sărbătoarea Eid al Fitr, ce marchează sfârşitul Ramadanului.

Citeşte şi: Trump SUSPENDĂ eliberarea green card-urilor

Autorităţile sanitare locale au lansat un apel public în care au subliniat riscul de răspândire a coronavirusului pe care îl implică acest exod, mai ales în ce priveşte deplasarea masivă a rezidenţilor din Jakarta, epicentrul epidemiei naţionale, spre alte provincii mai puţin dezvoltate şi cu sisteme sanitare deficitare.

Consiliul Ulema, autoritatea supremă în chestiuni islamice din această ţară, a făcut un apel public miercuri seară, cerând credincioşilor ca pe durata Ramadanului să evite deplasările şi să rămână acasă, ceea ce nu îi împiedică să respecte tradiţia postului diurn şi a rugăciunii.

Autoritatea islamică le-a recomandat musulmanilor să urmărească rugăciunile pe internet ale imamilor, având în vedere că în contextul actualei pandemii sunt interzise adunările de peste cinci persoane, inclusiv în moschei.

Preşedintele indonezian, Joko Widodo, a anunţat în urmă cu câteva zile într-un discurs adresat naţiunii interzicerea călătoriilor, cu scopul de a evita răspândirea cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

La rândul său, ministrul interimar al transporturilor, Luhut Pandjaitan, a precizat într-o înregistrare video că interdicţia de călătorie intră în vigoare de luni, deşi sancţiunile vor începe să fie aplicate din data de 7 mai.

Citeşte şi: Turcia a intrat în patru zile de carantină

Ministrul a precizat că toate intrările şi ieşirile din districtele cu cele mai multe cazuri de infecţie din Jakarta sunt complet interzise.

Autorităţile vor stabili controale de trafic, vor bloca principalele drumuri şi vor supraveghea toate porturile ţării.

Indonezia este ţara din Asia de Sud-Est cu cel mai mare număr de decese de COVID-19 şi unde au fost raportate 7.410 cazuri de contagiere, potrivit celor mai recente date oficiale.

Tags: Consiliul Ulemacoronaviruscovid-19Eid al-FitrindoneziaJakartaJoko WidodoLuhut PandjaitanRamadan
Categorii: Știrile zilei