X

Indonezia solicită ajutor umanitar internațional după seismul urmat de tsunami care a afectat insula Sulawesi

Indonezia a solicita, luni, ajutor umanitar internațional în contextul eforturilor tot mai disperate de căutare și salvare a victimelor seismului de 7,5 grade care a afectat insula Sulawesi, și a provocat un tsunami, cauzând cel puțin 832 de decese, informează site-ul agenției Dpa, potrivit mediafax.

Oficialii indonezieni avertizează că numărul persoanelor decedate ar putea să crească, vicepreședintele Jusuf Kalla afirmând că ar putea fi “mii” de morți.

Citește și : Slovacia: O femeie, a patra persoană acuzată de asasinarea jurnalistului Jan Kuciak

Președintele indonezian Joko Widodo a autorizat acceptarea de “ajutor internațional” pentru situații de urgență, a declarat Thomas Lembong, șeful Comisiei de Coordonare a Investițiilor Naționale.

Uniunea Europeană a transmis că a alocat o tranșă inițială de 1,5 milioane de euro ca ajutor umanitar de urgență, iar Statele Unite au anunțat că sunt pregătite să participe la eforturile de salvare.

Nugroho Budi Wiryanto, un oficial de rang înalt din cadrul agenției indoneziene pentru căutare și salvare în caz de dezastre, a declarat că lipsa utilajelor grele afectează eforturile de găsire a victimelor.

Un centru comercial din orașul Palu, capitala provinciei Sulawesi centrală, a fost parțial distrus de seism și tsunami. Echipele de salvare continuă să caute cu disperare supraviețuitori, însă șansele de a găsi pe cineva în viață sunt tot mai mici după trei zile de la seism.

Citește și : Macedonia: Premierul Zaev ameninţă cu alegeri anticipate

Echipele de salvare au descoperit recent doi supraviețuitori sub dărâmături după prăbușirea unui hotel de șapte etaje din Palu. Se crede că mai mulți atleți, inclusiv doi cetățeni sud-coreeni, s-ar putea afla prinși în runiele hotelului.

Tags: ajutor umanitarindoneziaJoko WidodoJusuf KallaseismSulawesitsunami
Categorii: Știrile zilei