X

Indonezia va găzdui un summit ASEAN privind criza politică din Myanmar

Liderii ţărilor din Asia de Sud-Est se vor reuni săptămâna viitoare în capitala Indoneziei pentru discuţii asupra crizei politice din Myanmar instalată după lovitura de stat militară de la 1 februarie, a anunţat vineri o sursă oficială, informează dpa, potrivit agerpres.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a convocat un summit al celor zece ţări membre ale Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) luna trecută, după ce sute de persoane au fost ucise în acţiunile de reprimare ale armatei împotriva protestelor din Myanmar contra loviturii de stat militare.

Citeşte şi: Un angajat CNN povestește cum s-a construit PROPAGANDA de ‘răsturnare’ a lui Trump – VIDEO – Black News

Summitul urmează să se desfăşoare în persoană pe 24 aprilie, la Jakarta, potrivit unei surse apropiate preşedintelui indonezian, care nu a dorit să fie identificată. “Se aşteaptă ca toate cele 10 ţări să fie reprezentate”, a adăugat sursa citată.

Vezi şi: America este ŞOCATĂ! Un puşti de 13 ani a fost OMORÂT de poliţişti – VIDEO – Black News

Mai mult de 700 de persoane au fost ucise de forţele de securitate ale Myanmarului de la declanşarea protestelor după lovitura de stat care a înlăturat de la putere guvernul civil condus de Aung San Su Kyi, potrivit Asociaţiei de Asistenţă pentru Deţinuţii Politici (AAPP), organizaţie birmană pentru apărarea drepturilor omului cu sediul în Thailanda. 

Tags: Asociaţia de Asistenţă pentru Deţinuţi Politici (AAPP)Aung San Su KyiindoneziaJakartaJoko WidodoMyanmarsummit ASEAN
Categorii: Știrile zilei