INEDIT Congresul hackerilor are loc la Praga. Ce își propun

Publicat:

Noi cripto-monede şi alte instrumente de combatere a erodării libertăţilor financiare vor fi discutate la un congres al hackerilor deschis vineri la Praga, au anunţat organizatorii, relatează AFP. 

“Tehnologia va permite utilizatorilor să se elibereze de dependenţa economică faţă de stat, să dobândească libertatea financiară şi personală”, a declarat Martin Sip, unul dintre organizatori, într-un comunicat.


Potrivit organizatorilor congresului care va avea loc în acest weekend, cripto-monedele anonime Monero sau Zcash, cripto-pieţele şi birourile de schimb descentralizate pot stimula libertăţile financiare.

În opinia lui Amir Taaki, un hacker britanico-iranian şi expert în bitcoin, lumea occidentală se va confrunta cu o criză socială provocată de sistemul său economic actual.

“Astăzi, cea mai mare parte a muncii pe care o fac oamenii în timpul vieţii lor nu are absolut niciun sens, niciun scop”, a declarat Taaki, care a creat britcoin-ul, o cripto-monedă britanică.

Acest “sistem mecanicist ce foloseşte fiinţele umane ca obiecte este (…) un sistem de aservire financiară”, a estimat el, acuzând acest sistem de exercitare a “unei forme cu adevărat sinistre de control social”.

“Obiectivul nostru este de a contesta acest sistem ierarhic şi statul pentru a da oamenilor un sentiment de autonomie şi de viaţă liberă”, a adăugat Taaki.

“Trebuie să găsim noi forme de organizare economică (…). Astăzi, bitcoinul este cel mai important instrument care poate sfida puterea băncilor centrale”, a insistat el.

Purtând o şapcă, cu faţa ascunsă de o mască şi ochelari de soare, un hacker cu pseudonimul Smuggler s-a declarat revoltat de faptul că oamenii suferă în sistemul actual dominat de băncile centrale.

“Trăim într-o lume în care, pentru a spune adevărul, nu avem bani, în sensul că pentru a putea să-i folosim în tranzacţii, trebuie întotdeauna să o facem prin intermediul unei autorizaţii”, a explicat el.

Bitcoinul a atins cea mai înaltă valoare din istorie pe 1 septembrie, ajungând la 5.000 de dolari, însă a scăzut de atunci la 4.375 de dolari pe 2 octombrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Premierul Recean a discutat cu agricultorii din sudul țării

Premierul Recean a discutat cu agricultorii din sudul țării Prim-ministrul Dorin Recean a întreprins o vizită de lucru în sudul țării, împreună cu vicepremierul, ministrul...

Jurnalista Natalia Morari râvnește Președinția. Va candida la prezidențiale

Jurnalista Natalia Morari râvnește Președinția. Va candida la prezidențiale Jurnalista Natalia Morari râvnește Președinția. Ea a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă că va...

Acoperișuri smulse și copaci prăbușiți. Salvatorii au intervenit în mai multe raioane

Acoperișuri smulse și copaci prăbușiți. Salvatorii au intervenit în mai multe raioane În timpul ploilor de aseară, în mai multe localități din țară, au fost...

Atenție! Se modifică orarul de circulație al autobuzelor în suburbii

Atenție! Se modifică orarul de circulație al autobuzelor în suburbii Au survenit schimbări în orarul de circulație al unor rute de autobuz în suburbiile municipiului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.