X

Infectarea cu variola maimuţei nu a cauzat niciun deces în Europa

Infectarea cu variola maimuţei nu a cauzat niciun deces în Europa, conform datelor puse la dispoziţia Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC) şi Biroului Regional European al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează dpa, potrivit agerpres

Cele două instituţii au înregistrat 5.949 de cazuri de variola maimuţei în 33 de ţări şi regiuni europene, după efectuarea unei analize a situaţiei.

Citește și : Cancelarul german Scholz anunţă livrări iminente de arme către aliaţii ce vor trimite în Ucraina armament mai vechi

Potrivit surselor citate, 5.266 de cazuri au fost raportate la sistemul de supraveghere europeană Tessy şi toate, cu excepţia unuia, fuseseră confirmate de laboratoare.

Marea majoritate a celor infectaţi, sau 99,6%, sunt bărbaţi, iar 42% din cei infectaţi au între 31 şi 40 de ani, au indicat cele două instituţii.

Slovacia a confirmat primul caz de variolă a maimuţei, identificat la o persoană din grupa de vârstă 20-59 de ani, care cel mai probabil a contractat virusul în străinătate, a anunţat joi Autoritatea de Sănătate Publică.

Citește și : Ministerul ucrainean al Apărării a anulat, în urma criticilor, ordinul ce restricţiona deplasările bărbaţilor încorporabili

OMS a remarcat recent că focarul actual este centrat în Europa, cu aproape 90% din toate cazurile confirmate de la jumătatea lunii mai înregistrate în regiune.

Tags: ECDCOMSTessyvariola maimuţei
Categorii: Diaspora