Înfrângere majoră pentru Rusia la ONU. SUA şi Ucraina resping desfăşurarea forţelor de pace

Publicat:

SUA şi Ucraina au informat Rusia că nu vor să lucreze pe textul propunerii ruse privind desfăşurarea unei forţe de menţinere a păcii sub egida ONU în estul Ucrainei, a declarat luni ambasadorul Moscovei la Naţiunile Unite, Vasili Nebenzea, pentru agenţia de presă TASS, potrivit Reuters, relatează şi agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin a propus luna aceasta ca o forţă de pace înarmată a ONU să fie desfăşurată în estul Ucrainei pentru a-i proteja pe observatorii misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care monitorizează încetarea focului, cu scopul de a contribui la încetarea conflictului între trupele guvernamentale ucrainene şi rebelii separatişti proruşi. Aceştia din urmă – potrivit Kievului şi Occidentului – sunt susţinuţi de Rusia în cadrul acestui conflict soldat deja cu peste 10.000 de morţi din 2014 şi până în prezent.


Citeşte şi: Bombardiere americane supersonice au efectuat exerciţii la graniţa dintre cele două Corei – VIDEO

Putin declarase la început că aceste “căşti albastre” ar trebui să fie detaşate de-a lungul liniei de contact dintre forţele guvernului ucrainean şi separatiştii proruşi, dar mai târziu a spus că forţa ONU ar putea fi desfăşurată şi în alte zone în care acţionează inspectorii OSCE.

Washingtonul şi Kievul doresc ca forţele de menţinere a păcii să fie desfăşurate de-a lungul acelor părţi ale frontierei Ucrainei cu Rusia care scapă controlului autorităţilor ucrainene.

În declaraţia sa pentru TASS, Vasili Nebenzea a spus că SUA şi Ucraina au comunicat oficial Rusiei în cadrul Consiliului de Securitate al ONU că nu doresc să lucreze pe proiectul de rezoluţie al Moscovei pe această temă, deoarece au prea multe obiecţii faţă de text.

Citeşte şi: Un avion plin cu pasageri S-A CIOCNIT cu un camion pe pista aeroportului din Manchester – FOTO

“Delegaţiile americană şi ucraineană au declarat după prima dezbatere asupra acestui proiect că nu sunt pregătite să lucreze pe textul rusesc pe viitor”, a afirmat Nebenzea. “Ele au spus că au obiecţii semnificative şi că, posibil, ucrainenii ar avea o contrapropunere privind desfăşurarea forţei de pace în Donbas”, a adăugat el.

Moscova nu şi-a abandonat propriile propuneri, a specificat diplomatul rus, adăugând că Rusia îşi va promova în continuare iniţiativa, când vor fi întrunite condiţiile potrivite pentru acest lucru.

Ucraina susţine un plan alternativ ce interzice orice participare a cetăţenilor ruşi la această forţă de menţinere a păcii, care ea ar dori să fie instalată de-a lungul graniţei cu Rusia pe care nu o controlează, o idee respinsă de Moscova până acum.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.